Srđan Puhalo

Лени Кравиц и Владика Григорије

Долази нам Леми Кравиц, осим ако лобисти Хариса Силајџића нешто не покваре, а вјерујем да већ роваре.


Влада је дала новац за концерт и пропратни коментар уз то. Као што рече њихова портпаролка то ће бити „културни и урбани догађај, те ће многи млади људи из РС, током једног цијелог мјесеца, бити упослено на организовању овог концерта". Није ми јасно неколико ствари из овог саопштења.

Прво зашто само млади људи могу да буду упослени, а не неки, рецимо, средовјечни? Да ли се то ради о дискриминацији по годинама старости, или једноставно боље звучи да млади људи раде на припреми концерта? Није ми јасно ни како ће бити упослени млади људи из РС, ваљда из Бања Луке и околних мијеста, осим ако им не дају толике плате да могу да плате кирију и храну за тај месец?

Још када крене Штрабак, нећемо имати незапослених на бироу.

Остаје да видимо да ли ће Кравиц обрадити неку „нашу" пјесму у свом фазону, замислите да то буде „За љепшу Српску", као наш одговор на У2 пјесму „Мисс Сарајево". Наравно, док Лени то изводи, иде награђени спот на видео биму. Већ замишљам како Министар Прока, с првим тактовима ове обраде, у кожној јакни и мартинкама улијеће у шутку.

Надам се да ово славље око предстојећег концерта, а сваки је рок концерт легло блуда и неморала, пореметити пост наших вјерника. Само чекам да се огласи Владика Григорије и да нас прекори што у вријеме поста грешно мислимо. Ако је истина да је запријетио новинару Вечерњих новости да ће га „смазати ко шампиту", онда се морамо забринути.
Не за новинара, њега има ко да брани, већ одкуд шампита на памети владици у вријеме поста?

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog