Srđan Puhalo

Зашто волимо Емира Кустурицу?

Да ли Вам је чудно што је "патриотска" Србија стала уз Емира Кустурицу, а не уз Александра Станковића. Наравно да није, Кустурица је испунио сва очекивања наших националиста и вратио се вјери прадједовској и исправио све оно што је неки његов далеки предак забрљао прешавши на ислам.


Због тога му је све опроштено од стране Срба, до краја живота. Истовремено Станковић, иако је Србин, није искористио могућност да оде у неки колективни избјеглички центар у Србију, већ је остао лојалан хрватској власти и што је још горе њиховом јавном сервису.

Припадност нацији је најважније од било које друге колективне припадности. Због тога је за сваког "добронамјерног" српског националисту веома важно да то свате и Муслимани у Босни и Херцеговини и врате се својим корјенима тј. на "прави пут".

Позивање да Душанов законик је мелем за уши сваког националисте. Ем смо били велики, ем смо били јаки. Па отуда је и нормално да сањамо о законику написаном 1349. године. У то вријеме он је био један од најсавременијих законика, али је од тада прошло преко 650. година. Истина, на Мокрој гори он је и даље актуелан, а ако Кустурица настави да га примјењује многи ће остати без руку и ногу.

Истинском националисти садашњост никада није довољно добра, прошлост је увијек много љепша, а самим тиме бољи су и закони.

Ево неких одредби тог законика:
· О свадби: Ниједна свадба да се не учини без вјенчања, а ако се учини без благослова у упита цркве, такви да се раставе.

· О цркви: Ко на војсци обори цркву да се убије и објеси.

· О продавању хришћана: И ко прода хришћанина у другу невјерничку вјеру, нека му се рука одсјече и језик сареже.

· О прељуби властелинке: Ако властелинка учини блуд са својим човјеком, да им се обома руке одсејку и нос сареже.

· О планинама: Планине што их има у земљи царства ми, које су цареве планине да су цару, а црквене црквама, а властеоске властели, што је у чијој држави.

Није лоше зар не, само да га усагласимо с законодавством Европске уније.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog