Srđan Puhalo

Како у пет корака побједити СНСД?

За овај процес нам није потребна: стара или нова политичка партија, полиција и војска, или међународна заједница. Па како онда?


Одговор је једноставан и очигледан, само треба читати Независне новине.  Рушићемо је демократски, изнутра!!! Тако су пропали предратни комунисти, послијератни СДС, па ће "љоснути"  и СНСД.

Први корак: Отићи и "уписати" се у СНСД и  активно се укључити у рад сранке. По могућности иницирати и неке активности унутар партије. Пожељно је довести са собом  најмање пет нових чланова. У том периоду, око 12 мјесеци, морамо бити "одани војници партије" у чију лојалност нико не сумња. Медије из Федерације БиХ потпуно игнорисати.

Други корак: Кренути да се лобирањем заузму неке од позиција унутар саме партије. Све позиције су добре и корисне од мјесне заједнице до Главног одбора. Мото је "Дај шта даш". У том период пажљиво проучавати статут партије и упознавати се са унутрашњом структуром партије. Међу члановима партије дистрибуисати материјале који говоре о циљевима и вриједностима социјалдемократије као идеологије.

Трећи корак: Ово је једна од најважнијих фаза. Потребно је придобити повјерење актива жена СНСД-а, а поготово жене високопозицинираних чланова СНСД-а. Ово користи и Копања, када лобира код Додика.

Четврти корак: Када процјенимо да смо стекли углед и кредибилитет у локалној средини и када смо се упознали с дјеловањем странке изнутра, почети са постављањем "незгодних" питања. Прво међу чланством методом "рекла казала", потом кроз отворена писма у медијима који су блиски СНСД-у тј. нашој партији (замало да напишем Нашој странци, а тих гафова се морамо добро чувати).  Ево неколико питања на које ће морати да одговоре:

  • Докле ћемо ми радити на терену, а други постајати посланици?
  • Када ће се странка демократизовати?
  • Ако смо сви једнаки, зашто су неки једнакији?
  • Због  чега баш сада да се прекине запошљавање у државним фирмама, а обећали сте нам посао прије кампање?
  • Зашто само неки од наших могу да раде са државом, а други не?

Пети корак: У овој фази активности су усмјерене на жене високих функционера, с циљем да  својим СНСД мужевима поставе неколико једноставних, али убитачних питања:

  • Јел’ теби преча Република Српска од мене и дјеце?
  • Ако си толико јак и моћан, што ми не запослиш дијете од сестрине другарице код себе на посао?
  • Од куда њима трећи стан, када си ти на бољој позицији?
  • До када ћеш ти радити као коњ, док други "скидају" кајмак?

Резултат: Након успјешног провођења свих пет корака овог процеса СНСД ће се или урушити због унутрашњег незадовољства или ће се реформисати у нормалну странку. Шта год да се деси његова политичка моћ ће бити знатно смањења.

А сада сви на своје радне задатке !!!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li Novak Đoković treba da se vakciniše da bi nastupao na turnirima gdje je uslov da teniseri budu vakcinisani?

Rezultati ankete
Blog