Srđan Puhalo

Новогодишња посланица

Поштовани читаоци мојих писанија, жалим да искористим ову могућност, пошто не могу на РТРС,  и да Вам упутим пар „бираних“ ријечи на крају ове године.


На почетку желим да вам одам, односно да кажем како вам се дивим. Дивим вам се јер сте из неког разлога на изборима изабрали царство небеско (достојанство, понос и дигнитет), умјесто царства замаљског (гријање, запослење, здравство или школство). И док чекамо пут за царство небеско, царству земаљском најављују многа поскупљења, али то ћемо превазићи саборношћу, тиховањем и постом.

Апелујем на тебе, читаоче, да ова три празнична дана искористиш за оплодњу своје вољене особе, јер џаба нам овако богат и вјечан пашњак, ако на њему неке друге овце пасу. Немојте да гледате новогодишњи концерт из Беча и четири скакаонице по Аустрији и Њемачкој, већ ова три нерадна дана искористите продуктивно и радите на репродукцији. Знам да је пост, али је много већи гријех гледати Алтернативну телевизију или читати Дане.

Посебно апелујем на наше грађане који користе благодети безвизног режима да се мање скијају и шопингују по Европи, већ да искористе предности гостујућег терена и “направе” нешто корисно за наш поносни народ.

Будимо поносни драги читаоче што СНСД не иде у коалицију с ХСП БиХ, том мрском десничарском партијом, већ с СДС и ХДЗ БиХ, које красе социјалдемократске и хришћанске врлине. Ово је вријеме праштања и праштајте и ви као што СНСД прашта коалиционом партнерима својим.

Волимо наше запосленике у државним органима, као што они воле нас. Дозволимо им да се понекад опусте. Нема добре феште, без радника на буџету. Могу добро појест' и попит', фино се знају обући, умију заводити, лако заборављају проблеме на послу и имају широк музички репертоар. Познајем неке буџетлије, који су до данас, три пута испратили стару годину и дочекали нову. Будимо поносни на њих, јер их либерална демократија, тржишна економија и рецесија; нису промјенили.

И док државни чиновници (цврчци) "тим билдају" по кафанама затвореног и отвореног типа, наш мандатар Џомба (мрав) држи нас у неизвјесности око састава Владе. Надам се да ће се та агонија завршити до Нове године, па да се и он мало опусти и препусти животним радостима.

Желим нам срећну Нову годину, јер срећа ће нам бити и те како потребна.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog