Srđan Puhalo

Шта ћемо с оволиким геноцидима?

Мало је земаља у свијету које се могу „похвалити“ да у њој живе етничке групе које су преживјеле најмање два или три геноцида у протеклих стотињак година.


 

Прво су Срби извршли геноцид над мулиманима како је недавно устврдио историчар Смаил Чекић на предавању у Бошњачком институту у Сарајеву. Он рече "над муслиманима у Србији, Македонији, Црној Гори, Санџаку и БиХ, у складу са српском фашистичком идеологијом и политиком и геноцидном злочиначком праксом српског великодржавничког пројекта у више освајачких ратова у 19. и 20. вијеку, извршен геноцид и други облици злочина против човјечности“.

Онда су Хрвати и Бошњаци извршили геноцид над Србима у току Другог свјетског рата како тврди историчар Саво Скоко који је истакао „ да такве изјаве сарајевских инетелектуалаца немају везе са стварношћу и да се геноцидност може тврдити за муслимане и Хрвате, а не за Србе“.

Онда су прво комунисти извршили геноцид над Хрватима, а затим и Срби, што нико неће да призна а поготово суд у Хагу јер неће да то процесуира на суђењу Радовану Караџићу.

И шта ћемо сада геноцидна браћо и сестре?

  • Опција 1: Брендирати земљу као геноцидну и развијати геноцидни туризам. Мада треба размишљати и о афирмацији још њеких порока (проституција, лаке и тешке дроге и др.)
  • Опција 2: Отворити специјалистичке међународне студије за геноцид и ратне злочине, јер се улагање у знање итекако исплати.
  • Опција 3: Изоловати и одвојити све три етничке групе и прекинути „ланац среће“ и тако им ускратити могућност за освету за неки од многоброних геноцида који је претрпила наша етничка група.
  • Опција 4: Креирати нови риелити шоу у којем ће се Фирчи с осталим учесницима обрачунати на геноцидан начин.
  • Опција 5: Не радити ништа јер ми шта год да кренемо да радимо забрљамо, већ франшизу продати Јапанцима и Њемцима да зараде паре.
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog