Srđan Puhalo

Петровдански говор

Браћо и сестре,

Данас нам је слава и ево скуписмо се овдје у Чајевцу и попунисмо свих 300 мјеста. Иако РТРС јавља да је вани +36, ми знамо да они не говоре истину и да је температура много виша.


Ови из власти су наложили колико год се може, не били нас спријечили да се окупимо у овако великом броју, али ви сте упркос свему дошли да увеличате нашу прославу. Хвала вам.

Мало прије сам споменуo РТРС, ту за нас неосвојиву тврђаву, у коју нас пуштају само када треба пљувати по Босни и Херцеговини, али ми се држимо оне народне девизе „Не ј...., лијеп већ упоран“ и маестрално користимо указане шансе на том медију.

Посебно желим да поздарвим наше нове, а старе чланове Главног одбора, Мирка Шаровића, Миленка Станића, Ђоју Арсеновића, Милована Бјелицу, Драгомира Васића и Ацу Савића. Користим прилику да замолим свих 92 члана Главног одбора да помогну нашим новим, а старим колегама, да се снађу и тако допринесу бољем функционисању странке.

А сада ћу укратко дати преглед тренутног стања на терену.

На нивоу БиХ се одлично држимо. Да није наше принципијелности и одважности СНСД би давно поклекнуо под налетима СДП БиХ и међународне заједнице. Одмах да нагласим ми смо ту потпорни зид и брана, наших инетереса, а о коалицији са СНСД нема ни говора. Огњен тако фино спари кравату и кошуљу да га је милина гледати у Дому народа.

На локалном нивоу је стање сљедеће.

У Бијељини радимо пуном паром и тамо је стање редовно. Шта ће бити на сљедећим локалним изборима то зависи највише од Бобара и нашег Миће. Странка се ту не пита много.

У Бања Луци се СДС консолидује. Ето, у Дебељацима је мало фалило да побједимо, али је наш Васо Драшковић имао убједљиво највише гласова. Како ствари стоје можда нам кандидат НДС помогне да имамо секретара. У Чесми нажалост након сјајног резултата прије два мјесеца на поновњеним изборима, СНСД се тргао и побједио. У Мотикама смо очекивали побједу али смо били други, а наш Златко Сибинчић је имао највише гласова и то убједљиво. У Мишином Хану смо већ раније имали апсолутну побједу (5 СДС и 2 СНСД). У градским МЗ радимо реорганизацију, јер смо ту слабије прошли али смо други у граду по броју људи који су ушли у савјете МЗ.

У Зворнику је наш човјек Мирко Гајић изабран за вршиоца дужности начелника општинског Одјељења за стамбено-комуналне послове на сједници Скупштине општине, што не значи да смо постали дио власти. Напротив, СНСД није имао квалитетнијег човјека за ову позицију па нас је фино замолио за помоћ. Наравно да смо им помогли, па то је хришћански. Што се тиче Прњавора и ту нас моле да им помогнемо и ја не видим зашто им не би изашли у сусрет!? У Добоју смо се договорили са СНСД-ом да буду и они мало на власти, јер смо хришћани, а шта друго.

И да не дужим много, охлади се супа, пребацићу у множину оно што је неки дан, наш брат и саборац, Мирко Шаровић мудро рекао. Ми смо дјеца СДС и све што смо значајније постигли у животу, постигли смо уз помоћ ове странке која нас је кандидовала на значајне дужности.

Ја ћу само на крају рећи: „Нису они толико добри колико смо ми лоши. Слава нам!“

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog