Srđan Puhalo

Један устанак, два СНСД-овца и мало логике

Само Чак Норис и Велибор Радовановић-Регинкос из Берлина, смију да остави коментар на порталу www.snsd.info . Нико више!


Добро, ако не смијем да оставим коментар, барем могу да прочитам шта пише на њему.

Колико видим распоредили се социјалдемократе са власти, по цијелој земљи, да прославе Дан устанка против фашизма у Босни и Херцеговини.

Милорад Додик је био у Милића Гају, а Никола Шпирић у Дрвару.

Ево шта је главни Баја из Милића Гаја изјавио: „Заслуге припадају овдје, јер је овдје подигнут устанак, а не у Сарајеву, Бугојну или Зеници и овдје у Поткозарју у Републици Српској народ се окупио и подигао устанак".

Исти дан, Шпирић у Дрвару изјављује „да је Дрвар, град у којем је пукла прва устаничка пушка, постао колијевка антифашизма и предводник револуционарне народне воље“.

Коме сада вјеровати око овог устанка, предсједавајућем Савјета министара или предсједнику Републике Српске?

Срећа па се није огласио СДС са својим датумом и мјестом устанка. Имали бисмо потпуну шизофренију.

А онда је главни Баја у Милића Гају изјавио „да бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић не може бити перјаница антифашистичке борбе када је његов отац Алија Изетбеговић био у Ханџар дивизији.“

Код Изетбеговића логика је прилично јасна и једноставна, барем за Додика. Какав отац такав син! Да је био истински антифашиста, Бакир би се оца одрекао, као и Баја пријетељице Плавшићке.

Али код нашег предсједника ситуација је знатно комплекснија и логика „не пије много воде“.

На основу његовог понашања тешко је утврдити шта су му преци радили у току Другог свјетског рата. Некад ми се чини да су били у партизанима, некад у четницима, а понекад и у једној и у другој војсци.

Мада не треба искључити ни могућност да су Други свјетски рат провели у Београду.

Логично.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog