Srđan Puhalo

Порез са укусом пице

Водитељица ТВ дневника: Поштовани гледаоци прошло је мјесец дана од увођења „чипс пореза“ у Републици Српској и питали смо наше грађане шта мисле о томе?


Пензионер из Бања Луке: Ја и моја бака смо избацили хљеб, млијеко и месо из исхране и само једемо грицкалице, јер то је врхунац патриотизма. Примјетили смо да су пензије редовније од када грицкамо чипс јер тако аутоматски пуним буџет Републике Српске. Истина, холестерол је мало скочио, али кога брига, када смо ми сити.

Пензионерова жена из Бања Луке: Када поплаћамо струју, воду, тв предплату и телефон можемо да купимо тачно 150 врећића чипса, али то је довољно када се добро испланира. Знате има разних укуса чипса (класик, фета, љуте папричице, пица, пилетина и сл.) и може се рећи да сада имамо богатију и разноврснију исхрану.

Пољопривредник из Билеће: Од када је чипс у Републици Српској поскупио и постао ствар престижа, сви у Херцеговини су се бацили на производњу кромпира и нико више не ваља „траву“.

Предсједник општине Бијељина: Иако долазим из СДС поздрављам ову одлуку Владе, јер ће купус, а не само кромпир, сада напокон да покажу сву своју храњивост, а наша пољопривредници ће да живе од свог рада. Такође бих желио да нагласим да кроз један посебан пројекат планирамо да афирмишемо гајење риже у нашој општини, јер с обзиром на јесење и прољећне поплаве имамо све предуслове за то.

Правник из Источног Сарајева: Мислим да је закон недоречен. Рецимо смоки и штапићи јесу грицкалице али нису чипс. А тек кокице? Мислим да је то питање којим се ускоро мора позабавити Народна скупштина Републике Српске.

Наставник из Добоја: Знате, ми буџетски радници увијек подржавамо све одлуке Владе без поговора, али смо затечени тренутном ситуацијом. Таман смо увели ношење кецеља у школи, да би смањили разлике између дјеце богатих и сиромашних родитеља, али се показало да је грицкање чипса постало нови статусни симбол међу младима.

Туриста који се затекао у Фочи: Бок, ја сам Хрватске и кужим да је идеја са „чипс порезом“ одлична. Ево ја сам купио неколико врећица ребрастог. Знате, ми знамо да је Додик наш френд и морамо га подржати, а обећао је и да ће направити аеродром у Требињу и тако растерети Ћилипе.

Представник НВО сектора из Зворника: Ми из отачанственог покрета Образ залажемо се да србска породица буде саборна увијек, па и за столом. Једење танко исјецканог прженог кромпира (чипс није наша ријеч) је француско-америчка новотарија која има за циљ да уништи србске вриједности и србску породицу и да се ми питамо ми би га потпуно забранили, а не само опорезовали.

Повратник у Приједор: Ћујте, није проблем сто је ћипс поскупио, али се бојим да је криза толика да би могли опрезовати и ћеваћиће, а то би био класићан примјер угрожавања виталног националног интереса.

Средњошколац из Братунца: Ми смо се прилагодили поскупљењу грицкалица тј. чипса. Сада нам је исплативије да за прославу Нове године купимо и испечемо прасе него да купујемо чипс. Тако ћемо за Нову годину да једемо прасетину, нервирамо муслимане и пијемо пиву, што би рекли на реклами три у један. Врх. Србијааааааааа.

Расељено лице из Гламоча: Ово је скандалозна одлука. Да су Гламочаци на власти, а ово показује да нису, кромпир нико не би понижавао.

Водитељица ТВ дневника: Као што видите мишљења су различита, срдачан поздав и до наредног гледања.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog