Petar Popara Crni

Упутство за употребу ауто-пута Бањалука-Градишка

Министарство саобраћаја и веза РС и Агенција за безбједност саобраћаја су штампањем летка у сврху припреме учесника у саобраћају за нови аутопут Бањалука – Градишка, јасно ставили до знања да нас сматрају неспособним. А да за рад само те агенције издвојимо годишње 150.000 КМ - е, за то смо способни!


 

Већ пар дана сви медији објављују 10 стратегија манипуалције путем медија које је написао Ноам Чомски. Осма ставка под насловом ВЕЛИЧАЊЕ ГЛУПОСТИ гласи „јавност треба подстицати у прихватању просјечности. Потребно је убиједити људе да је пожељно бити глуп, вулгаран и неук. Истовремено треба изазивати отпор према култури и науци“.

Хајде да прихватимо да су ресорно министарство и агенција од 150.000 КМ годишње, из свјежих истраживања добили информацију да је осма ставка, у дијелу ГЛУП, успјешно имплементирана међу возачима.

Али! Како објаснити то другом министарству, унутрашњих послова рецимо, јер је дало возачку дозволу након положених тестова о познавању саобраћајних прописа? Како објаснити министарству здравља јер је издало љекарско увјерење о задовољавајућем физичком и менталном здрављу? Како објаснити министарству туризма да ће возачу странцу Српска остати до краја живота трауматично искуство? Јер, замислите његовог изненађења да му неко, након пређених минмално 500 КМ по другом ауто-путу, у Маховљанима уручи летак са упутством за у потребу овог, нашег ауто-пута. Како објаснити миистарству просвјете и културе да су џаба учили дјецу од малих ногу о саобраћајној култури? Како објаснити министарству породице да у РС живе генерације које су се возиле по ауто-путу прије прошлогодишњег оснивања Агенције „150,000 КМ“ или оснивања ресорног министарства? Како објаснити ресору за рад и социјалну заштиту да су неки из РС чак градили ауто-путеве и за то ни дан данас нису добили никакву привилегију. Руку на срце, нису је ни тражили. То је тада било питање части.

Ресор за финансије вјероватно има идентичне информације као и саобраћај, јер још нити један возач није, нити ће питати зашто ауто-пут кошта као да на Мјесец води? Ах да! У летку не пише, а тамо је наше знање.

Како ли ће тек организатори штампања овог летка објаснити разлоге некоме кога на свечаном отварању буду за ово питали новинари?

Одговорни за штампање овог летка у Министарству саобраћаја и веза РС и Агенцији „150.000 КМ“ мораће да сносе одговорност за овакав чин и треба их упутити у Агенцију за мирно рјешавање радних спорова. Јер људи нам се смију. С правом.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog