Dragan Čavić

Људи, па је ли то могуће?

Упитао се коментатор Младен Делић на фудбалској утакмици репрезентација Шпаније и Југославије у Франкфурту када је Каталински у задњим секундама дао гол Шпанцима и одвео Југославију на Свјетско првенство у фудбалу.


 

Гледајући јучерашње проглашење личности године у избору „читалаца“ Независних новина упитао сам се исто : Људи , па зар је то могуће?

И да се разумијемо, не због Новака Ђоковића, него због осталих.

Он заслужује да буде личност године, по свему. И по спортским успјесима и по комплетности човјека који је у њему.

То је потврдио и својим говором након уручења награде.

Он и његова породица јуче су били једни од ријетких присутних у Кристалној сали хотела Босна који поштено зарађују од рекета, а у сали је било још много оних који добро зарађују од рекета.

Јучерашњи дан обиљежила је невјероватна метаморфоза кључних ликова уприличене забаве.

Још у априлу 2011. године Народна скупштина Републике Српске, на приједлог Владе РС, донијела је закључак да је Влада Федерације БиХ изабрана на неуставан начин и да је због тога за све представнике Републике Српске таква влада нелегална. Та одлука је још на снази.

Јуче су за истим столом сједили предсједници обје ентитетске владе, и сви министри у обје владе. И не само да су сједили, већ су и примали награде, истовремено легални и нелегални.

До јуче је Милорад Додик члана Предсједништва БиХ, Жељка Комшића, квалификовао нелегитимним представником хрватског народа, а од јуче га третира супротно сједећи са њим за истим столом, угодно ћаскајући.

Јуче је Милорад Додик подржао Бориса Тадића у позиву Србима на барикадама на сјеверу Косова да напусте барикаде, а само пар дана раније их је позивао да издрже и да не попуштају, због чега су му ти исти косовски Срби поручили да их он више разумије од Бориса Тадића.

Јуче је салом хотела Босне одзвањало босанскохерцеговачко братство и јединство, потпуно супротно официјелној политици режима, који Босну и Херцеговину третира као нужно зло.

За најбољег министра у легалној Влади РС изабран је Бошњак, а за најбољег министра у нелегалној Влади Федерације БиХ изабран је Србин. Па нека неко каже и за легалне и нелегалне да су нетолерантни .

Каква иронија!

Па гдје Србин може бити најбољи у Федерацији БиХ осим у нелегалној влади? Имплицира, он је најнелегалнији !

Да се све зачини потпуном конститутивношћу, званице је увесељавао хрватски пјевач Горан Каран, јер је Хрватима у овој земљи једино још преостало да пјевају, иако су и легитимни и легални.

Уобичајени гости на оваквим забавама, Мирослав Илић или Маринко Роквић, немају прикладан репертоар за овакву мултикултуралну забаву.

Све је у овој земљи могуће, чак и дрвени шпорет!

Једино што такав шпорет служи за једнократну употребу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog