Srđan Puhalo

До када ће СНСД „узимати“ хљеб нама страним плаћеницима?

Поштовани извршни секретару ......... (и све остало што вас краси) Васићу,


Знам да сте ових дана заузети одбраном Републике Српске, вербалним „растурањем“ ових назови социјалдемократа из Федерације БиХ и анализом рада Алтернативне телевизије, па вам је вјерујем промакло нешто што се дешава у вашој (али не и Нашој) странци.

Не бих волио да ме опажате као цинкароша, али појединци из ваше (а не Наше) странке су поново почели да шурују, ако су икада и престајали, са штифтунзима. То иде тако данас штифтунзи сутра Сорош, масони, илуминати и ко зна каква друга багра. Бојим се да се ствар отргла контроли јер они не само да ћућоре са тим страним организацијама, већ се тиме јавно и хвале на вашем сајту.

Ви добро знате „чега се паметан стиди, будала се поноси“.

Ако ваша (али не и Наша) странка настави овом странпутицом, не би ме зачудило да једног дана завршите у коалцији са Транспаренси Интернешнелом БиХ.

Поштовани господине Васићу није у раду да СНСД истовремено сједи и на патриотској и на издајничкој столици. Понашање људи из ваше (али не и Наше) странке економски угрожава многе појединце и групе које су се јасно опредјелиле да постану и остану истински страни плаћеници, а све под плаштом залагања за демократију, људска права и Европску унију.

Економска штета коју наносите домаћим издајницима и страним плаћеницима је велика, али постоје ту и морална и идеолошка дилема.

Многи од њих проводе бесане ноћи размишљајући „Ако сам на истој сиси (или фондацији) са СНСД-ом, да ли сам ја плаћеник или нисам.“ Такође многи се питају „Ако пијемо воду са истог извора (или фондације) са СНСД-ом, да ли сам ја социјалдемократа или нисам.“ Ова конфузија би слудила и менталне громаде који су чланови ваше странке, а камоли нејаке умове истинских страних плаћеника.

Осим тога, питам се, што се ви састајете са другим социјалдемократским партијама из региона. Као што сте Ви то одавно исправно, а како би другачије, примјетили они су се одавно отуђиле од суштине социјалдемократије, некритички величају и прихватају европске интеграције. СНСД као највећа, најбоља, најљепша, најпаметнија, најдемократскија, најсрпскија, најмултиетничкија најмушкија, најженскија, најмлађа, најсредњовјечнија, најстарија......... (наставите низ) партија, мора да бира друштво. Знате како наш народ каже „с ким си, такав си“.

Запитају ли се ти ваши конференцијаши шта о тим састанцима са хрватским, црногорски, македонским, албанским или федералним социјалдемократама мисле ваши гласачи из дубичке Међеђе, требињских Зубаца или из Шњеготиње Горње.

Надам се да ћете се сложити са мном, да је овако шизофрена ситуација неодржива и због тога Вас молим, јер Ви сте морална вертикала СНСД и истински социјалдемократа, да „пресјечете“ овај Гордијев чвор.

Ако се то у скорије вријеме не деси бојим се да ћете се суочити са неконтролисаним, рушилачким и унитаристичким бијесом нас страних плаћеника и домаћих издајника.

Срдачан поздрав,

Срђан Пухало

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog