Srđan Puhalo

Новогодишњи пријем

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је данас у 12 часова први дочакао Нову 2012. годину, која му је као и Бароница Ештон дошла на ноге. Предсједник Републике и Нова година су имали плодан, конструктиван и садржајан разговор. Ево шта су обје стране изјавиле за јавност.


Предсједник је упознао Нову годину са ставовима представника Републике Српске у погледу рјешавања проблема путовања кроз вријеме, са посебним нагласком на непризнавање могућности да неутрини буду бржи од свјетлости. Република Српска не признаје налазе ЦЕРН-а, нити ће га признати док год ова институција доводи у питање теорију релативитета.

Новој години је поновљено је да су представници из Републике Српске показали конструктиван и прагматичан приступ у рјешавању проблема дјеловања Дједа Мраза на територији Републике Српске. Договорено је да Дјед Мраз мора носити униформу боје СНСД црвена, да ће се оглашавати у Независним новинама и Новом Репортеру, а да приликом дјељена пакетића обавезно нагласи да је покровитељ акције Предсједник Додик.

Уваженом госту нашег Предсједника је јасно стављено до знања да мора поштовати слово Дејтона, што значи да јој је много боље да се назове Католичка, него да остане грађанска Нова година. Католичка нова година, као конститутивна, ће бити равноправна са Православном и Хиџретском новом годином.

Током састанка разговарано је о мајанском каледнару и најављеном смаку свијета. Предсједник Додик, као и Чак Норис, је само једном казао свој став да се 2012. године неће десити смак свијета, већ локални избори у Босни и Херцеговини. Што не смијемо никако изједначавати.

Нова година је изјавила да је Република Српска бољи дио Босне и Херцеговине и да ће због тога сигурно доћи 1. јануара, док због сложеног устројства Федерације БиХ то не може гарантовати. Такође је поновила да прихвата да носи СНСД нијансу црвене док је на територији Републике Српске. Нова година је са жаљенем констатовала да није могла гарантовати Предсједнику Додику, да ће Република Српска бити вјечна, као што тврди они његова странка, јер то није могла гарантовати ни Цезару, Цару Душану, Карлу Великом или Џингис Кану.

На крају изјаве за новинаре Нова година је казала да је фасцинирана Предсједником Додиком и да има утисак „да је вријеме стало“ док је била са њим састанку, као и то да се неће састати са представницима опозиције „јер нема времена“.

Због тога што су били добри у 2011. Нова година је пакетиће уручила Драгану Давидовићу новом (и старом) директору РТРС, Ранки Мишић, предсједници Савеза синдиката РС и прво(м)борцу РС, Пантелији Ћургузу.

Напомена аутора: За вријеме одржавања прес конференције Биљана Бокић је била изван времена и простора.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog