Srđan Puhalo

Рођенданско писмо

Мила (ово није марка будућег аутомобила) моја,


Гледао сам прославу твог рођендана и видим није се штедило и чини ми се да си се ту ти најмање питала. Тако је то кад је неко млад и имаш доминантне и круте старатеље. Чини ми се да је славље направљено за родбину и пријатеље, али и због душмана, а не за тебе.

Ваљда си и ти уживала?

Видим да си поред легитимног проводаџије из Републике Српске имала и проводаџије из Србије. Ако сам добро схватио они су гарант твоје територијалне цјеловитости, чедности и опстанка. Сви добро знамо да ниси чедна , далеко од тога. То што се о томе не прича, не значи да се није десило. То ти добро знаш, а знају и они, али се сви правимо блесави.

Твој старатељ, пошто су ти родитељи у затвору, је јасно казао од куда очекује твоје просце: Србија, Русија, Израел, Европска унија и САД. Овим редом су побројани, па ти види. Као што је моја баба говорила “нек се они узму, а има времена завољеће се”. Само ти њега одведи у Фочу, пустиш му Сопот, скуваш цицвару и биће твој, па макар се радило и о Французу параглајдеру.

Видим да си природно лијепа и непрскана, као наша јабука колачара. Само пази, драга моја, једној је јабука дошла главе. Ипак немој да се запустиш, депилација је данас нормална ствар. Брадоње су “аут” још од 90- их година прошлог вијека.

Видим да се “ложиш” на технику и аутомобиле и то је сасвим очекивано, ако знамо да су ти и родитељи и старатељи вољели добра аута. Њемачка аута су им посебно драга.

Савјетовао бих ти, онако другарски, да размислиш гдје ћеш студирати, дизајин је добар али Факултет примјењених умјетности код нас још није основан. Не клони духом до 2032. године ће се сигурно отворити. Онда испуни свој сан и дизајнирај колико год хоћеш аута за њемачко тржиште. Техничке факултете имамо, али кубуре са уписом студената. Него, угледај се на своје старатеље они своју дјецу шаљу у Аустрију и Италију, али због тога да их одвоје од себе, а не због лоших факултета. Ти размисли!

Ја бих ти такође савјетовао да идеш код нас на Политичке науке. Некако сте слични, прави борци против Новог свјетског поретка. Одавно су они прорекли распад Сједињених Америчких Држава, а ти си већ осмислила дрвене куће за њихове избјеглице. Каква компатибилност.

Што се тиче твога одрастања у Омарској вјеруј ми да ће то село више памтити по другим стварима, а не по теби и твојим кућама за избјеглице. Нека ти о томе прича твоји старатељи, родитељи који су “на службеном путу” или дјед. Тешко је о томе причати, али је још теже о томе ћутати.

На крају, желим да ти дам савјет “Избјегавај гледати дневник јавних сервиса од данас до 2032. године”

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog