Srđan Puhalo

Срби и непристојна понуда

Поштовани директоре и новинару Гајићу,

Не знам да ли вам је познато, али ја сам један од пасионираних читалаца „Новог Репортера“ и Ваших текстова. Наравно, увијек има злурадих коментара да је таквих читалаца веома мало (због тиража), али ја се не осврћем на њих већ вас пажљиво читам из броја у број.


У „Новом Репортеру“ број 465 - 466 од 15. фебруара прочитао сам Ваш текст „Лет, лет бомбамаро...“. У којем сам наишао на један пасус који гласи овако:

Користиће Лагумџија своје ’грађанске ’ принципе, а српске ’грађане’ ће потражити међу ’независним ’ интелектуалцима, аналитичарима и хроничарима из РС, који се за 100,00 КМ од екстрема претварају у Србе гандијевских навика, а од сепаратиста у Србе ’грађанске ’ оријентације свјесне да им само живот уз скуте Бошњака доноси профит“.

Морам вам признати да сам се као Србин веома узнемирио прочитавши ово. Је ли могуће да такви људи код нас постоје?

Не могу да вјерујем да у Републици Српској има Срба који подржавају идеју грађанске Босне и Херцеговине? Зато Вас молим да објавите списак тих људи, вјерујем да то није велики посао, јер их вјероватно нема пуно. Овако сам на великим мукама. Идем по граду и покушавам да препознам те „грађане“, али се све бојим да ћу погријешити и „наружити“ неког поштеног и правог Србина.

Сложио бих се са Вама да је мало независних аналитичара и интелектуалца, али због Вас и Вашег листа знам да има независних новинара. Ти „независни и грађански“ интелектуалци и аналитичари су у ствари интелектуалне проститутке, који своје услуге Лагумџији (али не само њему) продају за само 100,00 КМ. За вашу информацију, у Бања Луци можете поштену проститутку унајмити за 50,00 КМ, а за 100,00 КМ добијате и признање да сте јој пружили невјероватан секс.

Иако Вам у потпуности вјерујем, имам једно недоумицу, коју желим да ми појасните. Ако је тарифа ових плаћеника 100,00 КМ, одакле им онолики станови, аутомобили, викендице и све остало? Па они ништа друго не раде него подривају темеље Републике Српске или сте то можда рекли само метафорички? Молио бих Вас да, ако можете, јер ви сте познати по истраживачком новинарству, предочите неке уплатнице СДП или копије банкарских рачуна тих страних плаћеника и тзв Срба.

На крају желим да Вам кажем да сте оваквим текстовима заслужили и оправдали свих 550.000,00 КМ које је Ваш часопис, у последњих неколико година, добио од Владе Републике Српске. Тако се брани отаџбина, истина, новинарство и пројекти.

Нестрпљиво очекујем одговор на ова два моја питања.

Срдачан поздрав

Срђан Пухало

редовни читалац „Новог Репортера“

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog