Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Forsiranje situacije

Baba Radojka: Joj sine šta nam rade.

Ja: Šta je baba, ko te sekira?

Baba Radojka: Kako ko, pa ova kurva i đidija. Navalili na Dodika ne daju mu disati. Rade nam o glavi.

Ja:  Ma o čemu pričaš, baba?

Baba Radojka: Ma džaba se praviš mutav, sve ti znaš. Hoće da nas navedu da sami ukinemo Republiku Srpsku.

Ja: Ma kako, molim te?

Baba Radojka: Čuj kako pa uz pomoć projekta!!!

Ja: Kakvog projekta?

Baba Radojka: Ma čitaš li ti Euro Blic, blog Rajka Vasića? Gledaš li našu Biljanu sa ekspertima u “Presingu”, sve se diglo na noge u Republici Srpskoj, a ti nemaš pojma. Ovako je bilo i 48 kada je Tito reko “Ne” Staljinu.

Ja: Ma ne vjerujem ti ja u to.

Baba Radojka: U šta ne vjeruješ? Jel predsjednik rekao da se nešto sprema na proljeće, a nije sjetva? Jeste! Jesu došle neke pare u Republiku Srpsku? Jesu! Jel to jedina sigurna investicija ove godine? Jeste! Jesu li to potvrdili naši eksperti Ćeranić, Kozomara i Vlajki? Jesu.

Ja: Ma ko hoće da nas uništi?

Baba Radojka: Kako ko, pa svi. Prvo Amerika i Njemačka, a spomenuše i Srbiju i Hrvatsku. Mogla bi se kladiti da tu i Turci nešto mute, ali nisam sigurna dok se stari vukovi Marko Nicović i Lazanski  ne oglase. I to sve na proljeće, samo proljeće moraš shvatiti metaforički, a ne bukvalno kao Predsjednik.

Ja: Pa možda smo mi krivi ako su svi protiv nas?

Baba Radojka: Kako svi, pa Indija, Kina i Rusija su na našoj strani i skoro cijela Afrika.

Ja: Šta kaže Galijašević jel ozbiljno?

Baba Radojka: Kako nije. Da nije ozbiljno ne bi mu “Novi Reporter” dao onoliki intervju.

Ja: Pa šta kaže?

Baba Radojka: Šta će reći, svi se urotili protiv nas. Bio je na sastanku u Minhenu i čuo svojim ušima šta priča onaj holandski ambasador. Jedva se suzdržo da ga zubima ne rastrgne. Da znaš da on Srbe više voli od Kusturice i Vlajkija zajedno. I to bez pare i dinara, volonterski. Ljudina je to!!! I što barata činjenicama, nemam riječi. Sve ti on zna šta se dešava u Hrvatskoj, Srbiji, Federaciji BiH, Kosovu, Hypo banci, a Boga mi i u Austriji. I vrijedan je baš, piše knjige brže od tebe. I sviđa mi se kod njega što je samokritičan, što tebi recimo nije svojstveno. Priznao je da je upao u “loše društvo” sa onim Margetićem i Trifunovićem i fino se čovjek izvinio.

Ja: Nije bolji od Vlajkija.

Baba Radojka: Kako nije, Vlajki je sam prizno na RTRS-u da je analitičar i intuitivac, a ovaj je obaviješten. Kao da nije naučnik i ne pripada naučnoj zajednici. Čudi me da nije akademik kod nas ili barem senator? Možda mu ne daju zato što je musliman?

Ja: Ne znam bako, a šta ako i on spinuje javnost?

Baba Radojka: Pa ako spinuje Galijašević, ne spinuje Kozomara. Jesi ga gledao na “Presingu”. Ne da na Dodika i Republiku Srpsku, svaka mu čast. Topićka jednu, a on tri. Sad znam što su ga Švajcarci izabrali za glavnog i odgovornog urednika. Svjetsko, a naše.

Ja: I baba, hoće li biti bune na proljeće?

Baba Radojka: Jesi mi unuk ali brate malo ograničen. To je proces i teško je to predvidjeti, kao i sudbinu SDS. Vidiš da se ni eksperti ne mogu usaglasiti. Galijašević priča jedno, Kozomara i Ćeranić drugo, Dodik treće. Teško je to reći, valja glavu na ramenima sačuvati. Sve to specijalni rat.

Ja: I?

Baba Radojka: Šta i? I tebi su isprali mozak oni strani plaćenici. Džaba sam ti čitala kosovski ciklus, hranila purom i uvijala u lanene pelene. Pampers te upropastio.  Mani se CCI, Nataše Kandić i Transparency International-a, ti su gori od drogeraša. Iskoriste te i odbace kao Babića iz onog Fronta.

Ja: Ma ni….

Baba Radojka: Ćuti, ćuti da čujem šta kaže ova depresivna Alternativna televizija.

“Dobro veče dragi gledaoci, na pravom ste mjestu i gledate Vijesti dana. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da su Obavještajni i medijski krugovi isforsirali situaciju…”

Baba Radojka: Opet laži, plaćenici, ne bi On to nikad rekao.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog