Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Valjanje u Blatu!

Druže Rajko Vasiću,

Napredni grafički radniče, stolare, slikare, dizajneru, enigmato, fubaleru banjalučkog drugoligaša Krajina, strijelče gola u Madridu, televizijski novinare, ratniče, posljeratni ministre informacija Republike Srpske, inicijatore osnivanja žurnalistike na banjalučkom Filozofskom fakultetu, portparole i izvršni sekretare Stranke Nezavisnih Socijaldemokrata i mašala blogere.

Želim da vam ukažem na nešto što mi je sinoć zasmetalo, a bogami i razočaralo, dok sam iščitavao web stranicu vaše partije. Čitam ja tako verbalne vratolomije poslanika Mazalice, kad u gornjem desnom uglu vidjeh poziv za eMeSDijadu 2013. godine. Pošto se donekle osjećam mladim i iskrenim socijaldemokratom nije mi bilo mrsko da „kliknem“ na poziv, kad  imam šta vidjeti.

Vaši mladi socijaldemokratski tatatatirci eMeSDijadu organizuju u Mađarskoj i to u mjestu Zanka na obalama Blatnog jezera.

I dok sam gledao 10-minutni promotivni video Zanke, pitanja su mi sama navirala:

  1. Zašto se kamp organizuje u katoličkoj, NATO i evropskoj Mađarskoj, a ne u pravoslavnoj i nezavisnoj Rusiji u kojoj već postoje kampovi za Putinovu „Mladu gardu“. Zašto ne u Crnoj Gori tačnije u Igalu, čije je blato ljekovito i nadaleko poznato u cijelom svijetu. Zašto  eMeSDijadu ne organozujete u bankrotiranoj, ali bratskoj Grčkoj? Zašto?
  2. Zašto se kamp organizuje od 29. maja do 02. juna, kada socijaldemokratski tatatatirci trebaju da spremaju ispite da bi svojim znanjem i umijećem doprinijeli razvoju i ljepoti Republike Srpske.
  3. Zašto tatatatirci posjećuju gradove kao što su Budimpešta i Beč, kada im srce ište Kosovsku Mitrovicu i Solun?
  4. Ko su članovi komisije koji će birati ko će ići, a ko ne, na ovogodišnju  eMeSDijadu i na osnovu kojih kriterijuma?
  5. Zašto ne vjerujete svojim mladim socijaldemokratskim tatatatircima da će govoriti istinu kada budu aplicirali,  pa ih plašite provjerama podataka u matičnim opštinskim odborima?
  6. Koji su tačni odgovori u aplikaciji koji garantuju da će neko 100% otići na eMeSDijadu ili to nije uopšte bitno?
  7. Da li će RTRS napraviti reportažu o tom kampu i prikazati je u emisiji „Nekad bilo“?
  8. Da li je sa ovim upoznat Predsjednik stranke, jer se bojim da će o ovom javnost uskoro početi da priča?

Meni je sasvim jasno da u Republici Srpskoj nema kapaciteta da ugosti tako zahtjevne goste kao što su vaši socijaldemokratski tatatatirci i da ste bili primorani da kamp organizujte negdje u inostranstvu.

Jasno mi je da nakon toliko puta izgovorene sintagme „Republika Srpska“ u predizbornoj kampanji, tatatatirci imaju posebnu potrebu da vide i inostranstvo. Kao što vidite ne problematizujem ni patriotizam SNSD-a, jer vaša partija je to dokazala kroz svoje parole, spotove i višegodišnje „akanje“ sa SDS-om. Neću vas pitati ni za cijenu održavanja jednog ovakvog kampa, kao ni način finansiranja,  jer kada ste uspjeli pridobiti Cecu da pjeva besplatno u Banjaluci, zeznete SDA na nivou BiH, cjenkanje sa Mađarima je za vas „mačiji kašalj“.

I na kraju smatram da je Blatno jezero idealno za navikavanje svih stranačkih podmaladaka pa i socijaldemokratskih tatatatiraca na valjanje u blatu koje ih očekuje u izbornoj 2014. Godini, ali i kasnije u životu. Što bi rekla poslovica iz Kalnovika „Ljudi se blate, dok su mladi“.

Moram vam priznati druže Vasiću da odgovore od Vas ne očekujem, ali mislim da je veoma važno da čujete i mišljenje vaših kritičara i iskrenih prijatelja.

Drugarski  i blatnjavi pozdrav!!!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog