Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Drekavac je zaš`o u rukavac

Ponekad mi se čini da Milorad Dodik jedinog istinskog prijatelja u Federaciji BiH ima u tamošnjim medijima.

Političke partije su prevrtljive, gledaju svoje interese i za čas ti zabiju nož u leđa. Međunarodna zajednica u svojim strukturalnim lutanjima nekad mu se približi, pa se opet odmakne, ali na tamošnje medije Dodik se uvijek može osloniti.

Zašto to mislim?

Poslom sam se zadesio u Federaciji BiH tačnije u Teheranu (ex Sarajevo) i vidim da svi mediji pričaju samo o toma kako je Dodik izjavio u Beogradu da je Republika Srpska država i da ima sve atribute države. Priznajem da ne znam kako se postaje država, ali to nije ni važno. Mnogo je važnije pitanje, zašto se toj izjavi pridaje toliki značaj?

Da mediji u Federaciji BiH nisu lijeni i da malo proguglaju vidjeli bi da je unazad tri godine, (ja sam toliko pronašao), imamo mnogo sličnih Dodikovih izjava ili varijacija na temu. Jednostavno rečeno to što je predsjednik Republike Srpske prije par dana izjavio u Beogradu odavno više ne bi trebalo biti ni informacija ni provokacija.

Ali mediji traže spektakl i tražiće među političarima nekoga ko će da odgovori Dodiku na „pravi“ način. Tržiće novog Silajdžića, Cerića ili Komšića. Njima nije važan odgovor, važan im je sukob. Ali tu nastaju problemi. Silajdžić je u penziji, Cerić je u NVO sektoru, Komšić se o svom jadu zabavio. I nastao je deficit neprijatelja. Teško je medijima teško,a i Dodiku.

A evo i zašto.

SNSD-u očajnički treba novi neprijatelj iz Federacije BiH, jer dolazi nam 2014. godina i novi izbori. Treba mu krivac za sve probleme u Bosni i Hercegovini, a samim tim i u Republici Srpskoj. Probali su sa SDA ali se oni nešto ne primaju na te provokacije. Treba im drekavac kojim će plašiti Srbe iz Republike Srpske, jer u strahu su velike oči i svi ostali životni problemi postaju mali.

Drekavca za sada nema, ako ga u međuvremenu mediji iz Federacije BiH ne istjeraju iz loge.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog