Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Pismo ustavobraniteljima

Dragi savjetu za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske,

Iako još nisi počeo sa radom osjećamo potrebu da te pozdravim i poželim ti sretan rad. Krajnje vrijeme je da se pojavi neka institucija koja će svojim autoritetom i znanjem da odvoji „žito od kukolja“ ili bolje reći ustavobranitelje i ustavoskrnavitelje.

Došlo je takvo vrijeme da se čovjek ne može više pouzdati ni u medije da bi znao ko je prijetelj a ko neprijetelj naše ljepotice Republike Srpske. Nakon ukidanja „crnih lista“ na RTRS nastao je haos i puna je Republika Srpska lažnih Valtera.

Naravno ja želim da budem od koristi i da ti skrenem pažnju na nekoliko, čini mi se važnih stvari, kojima će tvoj rad biti efikasan, a samim tim i koristan.

Prije svega želim da ti skrenem pažnju da se ne baviš očiglednim stvarima, to neprijatelji Republike Srpske hoće. Pričati da je Cenićka, Miljević, Saša Buka, Bosić, Čavić, Ivanić, Vasković ili Dronjak neprijatelji Republike Srpske je potpuno deplasirano i beskorisno to svi znaju i nema potrebe to da se potencira. Treba obratiti pažnju na spavače tj. one od kojih se nikada ne bi nadali da će potkopati temelje Republike Srpske.

Zato ti ovo i pišem.

Elem idu praznici i da sam na vašem mjestu dobro bih obratio pažnju na sve one koji ne slave Novi godinu na način na koji smo navikli i kako vijekovima praktikujemo. Jer svi ti kojima je Nova godina glupa i odvratna vrlo vjerovatno su krtice Saudijske Arabije i latentne vehabije.

Takođe želim da vas upozorim da u Banjaluci funkcioniše Plesni studio Faraon koji su više nego sumnjivi. To nije običan plesni studio koji promoviše klasične ili nacionalne plesove već afirmiše orijentalni ples. Mislim da je veza sasvim jasna gdje je orijentalni ples tu je i neoosmanizam,  a gdje je neoosmanizam tu je i harač, danak u krvi i pravo prve bračne noći. Jednom riječju Turci!

Evo kako privlače naše djevojke „Okusite nešto novo, obradujte sebe i iznenadite druge svojim sposobnostima, jednostavno budite `FARAONKE` spremne da uvijek izazovete divljenje mase ili pojedinca.”

Sljedeći na listi sumnjivih su svakako spavači koji se nalaze unutar samog SNSD, jer istinski socijaldemokrati su se primirili i na mig vanjskih neprijatelja udariće svom snagom.

Prije svega želim da ti skrenem pažnju na Igora Radojčića koji ne izbiva iz Amerike, a slikao se onomad i sa Medlin Olbrajt

Srđan Mazalica je takođe  sumnjiv jer je jedno vrijeme bio veoma aktivan na skupovima koje je organizovao Fridrih Ebert Štiftung  Ja sam viđao još mnoge na tim skupovima, a vi procijenite šta vam je činiti.

Takođe, držite na oku ove funkcionere iz studentskih organizacija. Mladost je to, njih samo interesuje pi.ka, piće, provod i pare, a to znači da mogu biti zavrbovani od strane bilo koga ko želi da nanese zlo Republici Srpskoj.

Meni su takođe sumnjivi i svi oni što idu na privremeni rad u Federaciju BiH, pogotovo ako u svom radu ispred interesa Republike Srpske stavljaju interese struke ili univerzalna ljudska prava. To su potencijalne kamikaze koje jedva čekaju da se zabiju u bok našeg entiteta i potope ga.

Takođe ne smijemo zanemariti ni one koji imaju rodbinu i prijatelje u Federaciji BiH ili u Hrvatskoj. Ucjenjujući njihovu rodbinu, oni će pokušati da kontrolišu i njih u Republici Srpskoj. Ovaj sistem sa gledao u američkim filmovima i djelovao je prilično uvjerljivo.

Povratnicima ne smijemo nikako vjerovati, kome balije i ustaše naprave kuću taj je već izdao srpske nacionalne interese.

Posebno kvarljiva roba su studenti koji studiraju u Federaciji BiH ili u nekoj od zapadnoevropskih zemalja. Pa neki dan smo bili svjedoci da je tim nekim studentima svetije Erasmus + od naše Republike Srpske.

O tajkunima je suvišno govoriti, imajte na umu oni staru poslovicu iz Kalnovika koja kaže “Ko sa tajkunima biznis gradi, izbori mu se o glavu razbijaju”.

Kad malo bolje razmislim svi smo mi sumnjivi i svi smo krivi dok se ne dokaže da smo nevini. Zato vi i postojite i stojite na braniku naše Republike Srpske. Budite neumoljivi i efikasni jer jedino tako ćemo za 42 godine moći proslaviti 100 godina Diječijeg pozorišta Republike Srpske.

A mene ako se sjetite 9. januara, sjetite, Ja samo ispunjavam svoju patriotsku dužnost!!!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog