Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

San i java hrabrog Puhala

Sinoć sam legao oko ponoći i onako umoran odmah utonuo  u san. I ubrzo upadoh u REM fazu, sanjam ja kako razularene lezbejke iz „Oštre nule“ ruše Banjaluku. Počele su od BORS-a kojeg su zapalile, dok je Pantelija Ćurguz ne želivši da se odvoji od svoje fotelje pjevao „Bože pravde“. Nestašni plamenovi su lizali Pantelijine brkove.

Onda su se lezbejke poskidale gole i tako obnažene zajedno sa još golijim i bosijim članovima Helsinškog parlamenta građana Banja Luka krenuli da pale zgradu opštine. Pjevali su  "Sympathy for the Devil" od Roling Stonsa. U zgradi opštine primio ih je gradonačelnik Gavranović, a oni su bjesomučno i u transu skandirali “Park je naš” potom su zapalili famoznu sobu 16.

Dok sam sa osmjehom na usnama gledao tu destrukciju kroz glavu mi je prošla misao “Ovo je bolje od EXIT-a”. Najednom je razularena i pobješnjela NVO rulja krenula ka Hramu Hrista Spasitelja, gdje su ih čekali “strani centri moći” sa džakovima punim para i droge. Tada sam začuo meni poznati glas koji je dolazio iz daljine “Srđane, Srđoooooo“.

Ja: Ko je to?

Ona: Ja magarče.

Ja: Baba jesi to ti?

Baba Radojka: Ja sam Srđane.

Ja: Šta hoćeš bako?

Baba Radojka: Da te pitam nešto?

Ja: Pitaj bako.

Baba Radojka: Jesi li to postao izdajnik, hajvanu?

Ja: Kakav baba izdajnik, odkud ti to?

Baba Radojka: Imamo i mi wi-fi, magarčino.

Ja: Nisam baba, ja ti nemam šta izdati osim sebe.

Baba Radojka: Pa zašto te proglašavaju izdajnikom?

Ja: Ne znam bako, to je sigurno neka greška.

Baba Radojka: Znači sve isto kao 1948. godine, lažu li lažu.

Ja: Jeste bako.

Baba Radojka: Srđane babino unuče, ne moraš biti patriota kao Karganović, ali nemoj biti i izdajnik roda svoga.

Ja: Ali baba....

Baba Radojka: Ja sam rekla šta imam, sad odlazim...

Probudio sam se dozivajući babu Radojku i znao sam da neću iznevjeriti svoje pretke. Upalio sam računar izbrisao sve svoje dosadašnje blogove, statuse i tvitove I krenuo da pišem teze za otcjepljenje Republike Srpske od Bosne i Hercegovine i to je sada pred vama.

Tačka 1. Preko RTRS staviti Škotsku i njen referendum o nezavisnosti u prvi plan.

Tačka 2. Proglasiti Katalonce pizdama jer imaju Barselonu, a nemaju referendum o nezavisnosti.

Tačka 3. Početi sa prenosom utakmica Škotske premijer lige.

Tačka 4. Miru Lolić Močević poslati u Škotsku da pravi reportažu “Prođoh Škotskom kroz gradove”  kojom će biti obuhvaćeni  Edinburg, Glazgov i Aberdin.

Tačka 5. Profesora Jovana Deretića dovesti u emisiju “Aktuleno” na RTRS da nam dokaže povezanost Srba i Kelta,  Kelta i Škota i na kraju Srba i Škota.

Tačka 6. Na Demofest obavezno dovesti Simple Minds, a u međuvremenu organizovati turneju Ortodoks keltsa po Republici Srpskoj.

Tačka 7. Kusturica mora da  dovede Šona Konerija u Republiku Srpsku, milom ili silom.

Tačka 8. Povodom proslave 100-godišnjice od izbijanja Prvog svjetskog rata u Andrićgradu će na Vidovdan svirati Frnac Ferdinand iz Glazgova.

Tačka 9. Omogućiti “Sinovima Manjače” da snime prigodnu pjesmu o bratskom škotskom narodu i od nje napraviti hit.

Tačka 10. Stanovnike Republike Srpske koji žive na preko 1000 metara nadmorske visine  početi zvati gorštacima (Highlander).

Tačka 11. Vrtić u Prnjavoru  nazvati “Merida hrabra”.

Tačka 12. U srednjim školama djecu obevezno voditi u kino da gledaju “Hrabro srce” koji netačno ali zanimljivo govori o upornoj i pravednoj borbi Škota za slobodu i nezavisnost.

Tačka 13. Objaviti u Službenom glasniku Republike Srpske, a kasnije pokrenuti medijsku kampanju,  da je “Mac Tire Pub” baštini duh Škotske, a ne Irske.

Tačka 14.  Poslati poslanika Mazalicu da potvrdi postojanje “Čudovišta iz Loh Nesa”.

Tačka 15.  Organizovati proslavu nezavisnosti Škotske 19. septembra u većim gradovima Republike Srpske.

Tačka 16. Organizovati proslavu  Škotske Nove godine na Trgu Krajine u Banjaluci.

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog