Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Šta nam je Bosić poručio iz Bijeljine

Po prvi put u svojoj istoriji Srpska demokratska stranka je organizovala jedan stranačni skup kako dolikuje modernoj narodnjačkoj partiji, bez vulgarne nacionalističke ikonografije i retorike. Naravno, bio je tu Krajišnik, Vučurević i Sonja Karadžić, ali više kao eksponati etno sela Stanišić ili je bolje reći kao relevantna scenografija.

U jednom trenutku su na binu hostese „privele“ i neke mlade ljude, za koje ne znamo jesu li članovi SDS-a, a kojima su uručene nagrade,  što je svakako civilizacijski iskorak za ovu partiju. Ali pozabavimo se porukama koje je Mladen Bosić uputio sa govornice vaskolikom srpskom narodu.

  1. Da SDS napokon ima članstvo koje vrijedno radi na terenu kao i članstvo SNSD-a.
  2. Da SDS ne brine i ne saosjeća samo sa ljudima u Republici Srpskoj već i sa lipicanerima sa Vučijaka, za razliku od SNSD.
  3. Da su načelnici u opštinama u kojima je na vlasti SDS nemoćni da bilo šta urade iako su svašta obećali na lokalnim izborima 2012. godine.
  4. Da je Vlada Repblike Srpske loš domaćin i da će SDS kad dođe na vlast razvlastiti Vladu i dati više ovlaštenja, a samim tim  i para, opštinama.
  5. SDS u narednom periodu ima dva prioriteta i to su bezbjednost Republike Srpske i razvoj Republike Srpska.
  6. Da su se Srbi iz Republike Srpske u prvoj polovini 90-ih borili da ostanu u zajedničkoj državi sa Srbijom i zbog spleta međunarodnih odnosa i spleta istorijskih okolnosti to nije bilo moguće.
  7. Naš sunovrat kreće od 2006. godine, a do tada je ili sve bilo dobro ili je amnezija.
  8. Što se tiče osamostaljenja Republike Srpske SDS u principu nema ništa protiv njega ako se ispune dva zahtjeva: da postoje garancije za bezbjednost Republike Srpske ukoliko bi se proveo referendum o samostalnosti i ko će od svjetskih zemalja priznati takav referendum?
  9. Da SNSD nije sposoban ni referendum da organizue i da su jedina dva uspješna referenduma sprovedena 1992. i 1993. godine pod vlašću SDS-a.
  10. Republike Srpska ima budućnost ali sa njom ne smije da se kocka.
  11. Da sve teče i sve se mijenja samo je Dejtonski sporazum nepromjenjiv.
  12. SDS je narodna stranka, kao i SDA, HDZ BiH, HDZ 1990 i drugi.
  13. SNSD i SDP BiH su socijaldemokratske stranke.
  14. Moramo prihvatiti realnost da će još dugo kod nas živjeti tri istorijske istine.
  15. Okrenumo se budućnosti, zaboravimo na prošlost ili bolje reći da imamo selektivno sjećanje.
  16. Političe prevare su počele sa Ganićem kao Jugoslovenom, a onda su stigli „Hrvati“  Komšić i Vlajki i sada 1. mart i sa time se mora prestati.
  17. SDS ima novu „Bijelu knjigu“ i njoj je sve analiza, planovi i rješenja.
  18. Da ima kadrove za novu vlast i reforme, majke mi.
  19. Preduslov boljitka je početak rata protiv korupcije i kriminala, bezkompromisno, kao da im je neko do sada to branio.
  20. Da se rat protiv korupcije ili dobija ili gubi.
  21. Nezaposlenost je najveći problem i elementarna nepogoda Republike Srpske i da se sa nezaposlenošću, kao i sa svakom (elementarnom nepogodom) mora i obračunati.
  22. SDS će uspostaviti sistem lične odgovornosti za donošenje negativnih kolektivnih  odluka.
  23. SDS je svjesna svega.
  24. Da na sljedećim izborima očekuju pomoć i od Boga. 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog