Dejan Vuković

Par pitanja za Bosića, Čavića i Ivanića

  1. Gospodine Ivaniću, zašto ste nam oduzeli osam godina života kad ste srušili vladu Pere Bukejlovića i dali podršku Miloradu Dodiku da sa svojom vlašću dovede Republiku Srpsku na rub ekonomske propasti? Ko će nama da vrati Telekom RS koji je vlada Milorada Dodika prodala uz vašu koalicionu podršku? Da li se osjećate makar malo krivim i možete li se pogledati u ogledalo danas kad sa Draganom Čavićem, kojeg ste 2006. godine izdali i napravili dogovor sa Dodikom, ponovo potpisujete savez? Zbog čega je to Dragan Čavić danas dobar za Republiku Srpsku, a nije bio 2006. godine? 
  1. Gospodine Bosiću, kako je to moguće da danas pravite Savez za promjene sa Draganom Čavićem, čovjekom kojeg ste proteklih godina optuživali da je kompromitovao politiku SDS-a, kao i da je jedan od najodgovornijih ne samo za izborni debakl te stranke na izborima 2006.godine, nego i za cijeli proces prenosa nadležnosti sa Republike Srpske na centralne organe Bosne i Hercegovine? Možete li javnosti objasniti šta se to kod gospodina Čavića promjenilo u političkom smislu, sad kad sa njim planirate da mjenjate stanje u Srpskoj? Zašto je Dragan Čavić bolji 2014. nego što je to bio od 2007. do 2012. godine? Kako objašnjavate građanima Banje Luke činjenicu da je zbog nesloge između SDS-a i Dragana Čavića na njeno čelo došao Slobodan Gavranović? I šta nam to garantuje da u jednom trenutku Dragan Čavić ponovo neće postati sporan, baš kao što je bio od 2006. godine pa do 2012? 
  1. Gospodine Čaviću, kako to danas prihvatate da Savez za promjene bude pod praktičnim vodstvom Mladena Bosića kad ste svojevremeno napuštajući SDS to obrazlagali činjenicom da Bosić nije sposoban da vodi stranku? Šta se u međuvremenu promjenilo, da li je to Mladen Bosić evoluirao od čovjeka nesposobnog da vodi stranku u čovjeka sposobnog da vodi državu? Takođe, kako je moguće da danas nemate problem sa politikom koju zastupa Mladen Bosić iako ste svojevremeno tvrdili da je on kurs SDS-a vratio unazad, da vodi radikalnu politiku te da se ta politika bitno razlikuje od one koju ste vi vodili dok ste bili na čelu te stranke? Istine radi, upravo ste Vi, gospodine Čaviću, i prije deset godina, kao i danas, formulisali politiku budućnosti i za SDS, i za Republiku Srpsku, i za današnji Savez za promjene, i suština te politike bila je okrenutost ka ekonomskom razvoju, poštovanju Dejtonskog sporazuma, smirenje međunacionalnih i svih ostalih političkih tenzija. Dakle, vi ste jedini političar u opoziciji koji je imao i ima viziju, no šta nam garantuje da ćete je moći i realizovati, pogotovo sa ljudima sa kojima stvari već nisu išle na pravi način?
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog