Cara Dara

Ko će na Pedalafest?

Biciklistkinje, biciklisti i oni koji se osjećaju tako (ovo je na račun mog muža koji je sam sebe svrstao u kategoriju bicikliste teoretičara), znate li šta se dešava u komšiluku za koji dan?

Pedalafest! Da. Kao što sama riječ kaže – festival posvećen biciklu počinje 05.06 i traje do 07.06. u Zagrebu. Ulaz je besplatan a dobit, vjerujem, nemjerljiva.

Zašto ići?

Prvo, pogledajte program festivala. Ko ne nađe nešto za sebe, molim da okači bicikl o klin ili neka ga pokloni nekom ko će ga voziti. Ozbiljno. Imaćete  mogućnost da čujete iskustva iz Danske, Austrije, Holandije, Srbije i Hrvatske “Transformacija  u gradove pogodne za bicikliranje: izazovi i argumenti”, za one koji ne prihvataju ne kao odgovor (da, ovo neću propustiti), preko “Biciklističkih gradova – najbolje prakse” , da nam malo narastu zazubice kad čujemo iskustva iz Španije, Slovenije, Holandije i Mađarske pa do  radionice – “Sa djecom na biciklu”, za nas bicikliste-roditelje.

Još jedna korisnost odlaska na Pedalafest je prilika upoznavanja svih onih ljudi sa kojima se godinama družite onlajn zbog zajedničke stvari – bicikla. Nije to mala stvar.

Kako ići?

Joj, sramote. Pa biciklom. Znam, znam, neprijatelj svakog bicikliste je vrijeme. Ne klimatski uslovi već organizacija vremena. Ima i onih sretnika koji će protegnuti i pedalu do Pedalafest poput Miloša. Nama koji nismo mogućnosti da vozimo, ostaje da prvo  pogledamo rutu koju će on da odveze…

miloš-voziizvor: bikemyday.com

…pa kad završimo sa uzdisanjem i racionalizacijom da “i nema nešto vidjeti u toj Mađarskoj” :), možemo početi tragati za alternativnim načinima prevoza do Zagreba.

Tu je uvijek bus. Imate polaske zorom u 6:30 sa autobuske stanice u Banjaluci, ako hoćete da lagano stignete do 10 sati kad počinje panel o prevenciji i borbi protiv krađe bicikala. Ako radite, možete sjesti na bus u petak u 16:00 ili u 17:35. U jednom pravcu karta košta 32KM, a povratna 52KM.

Bus vam na odgovara? Imate opciju zovi prijatelja, potrpajte se u auto i podijelite troškove.

Prijatelj vam ne odgovara? Ostaje vam onda još i FB grupa Tražim-nudim prevoz. Pogledajte pravila grupe koja broji preko 17 000 članova i nađite prevoz koji vam odgovara.

Sad kad smo sve riješili, vidimo se na Pedalafestu!

preuzeto sa: karadara.net

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog