Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Pritajeni tigar i skriveni zmaj

Rajkane, Rajkane,

Došlo je do mene ono tvoje pismo u kojem tražiš moju ostavku na mjesto šefa SNSD. Fino si ti to posložio i napisao, ali nema ništa od toga. Nisam ti ja Tomislav Nikolić.

Vidim da ti je teško pala ostavka na mjesto izvršnog sekretara stranke, ali ti nije teško palo što smo ti povećali platu da ublažimo tvoju duševnu bol. Tako da ovo smatram jednom uspješnom stilskom figurom u kojoj ti iz pozicije žrtve pridobijaš srca čitalaca tvog bloga i javnog mnjenja Republike Srpske. Ali ja sam državnik i ne padam na patetiku.

Istina je da si odavno u stranci i to poštujem, ali isplatilo se i tebi i meni, jel tako!? Pogledaj svoje kolege novinare, grafičke radnike i pisce kako žive i shvatićeš da nisi loše prošao. Jesi radio u stranci i to priznajem, ali ko je obezbijedio sve one edukacije kod NDI i Fridrih Eberta, ko je obezbijedio pare za to, ti ili ja?

Istina je i to da si postao izvršni sekretar SNSD kada smo imali 70.000 članova, i da danas imamo 170.000 članova, ali zapitaj se zbog koga su ti ljudi došli u partiju. Zbog tebe, mene, socijaldemokratije ili njihovih ličnih interesa. Ponekad se pitam da li bi imali 300.000 članova da smo imali dugog izvršnog sekretara, a ponekad se upitam koliko će ih ostati u stranci kada jednom ne budemo na vlasti? I da nisi valjda od mene državnika očekivao da se bavim mjesnim odborima.

Što se tiče interneta i to si osnovao, priznajem, ali nije valjda da vjeruješ da smo zbog toga na vlasti. Pjesma nas je održala, njojzi hvala. Što se tiče izdavaštva o tome nemam pojma, ali sam pustio tebi i Ljepojeviću da se zanimate „Argumentima“ i budete urednici i izdavači. Bolje i to nego da se drogirate. Karganovića sam ti oprostio, samo mi ga skloni s očiju.

Slažem se da si kreativan, to se vidi kroz tvoje blogove, slike i skulpture i da si osmišljavao one naše kampanje, ali kao što reče “samostalno si vodio nekoliko pobjedničkih kampanja, bez Glavnog izbornog štaba i marketinških agencija”, a “stranka je u silaznoj izbornoj putanji od 2010” pa me interesuje da li si ikad razmatrao svoju odgovornost. Nije valjda da sam za sve ja kriv?

Ovo što se tiče članarine i finansijske stabilnosti partije je odlična fora i dokaz da nisi samo kreativan već i duhovit socijaldemokrata.

Ovo “da izbore 2014. treba tretirati kao poraz” si prepisao od Puhala, priznaj. Ipak nismo mi toliko loši koliko su DNS i Socijalisti dobri.

I šta si zapeo stranka će propasti, pa se mora reorganizovati, propala je onolika Jugoslavija, stara devizna štednja, Bobar banka, i šta nam fali, guramo nekako.

Vidim da si pisao neku analizu 2010. godine, i dok ti piskaraša Rajkane mi radimo, a ti se još ljutiš na nas.

Ovo oko “trebinjskih zaključaka”  i stranačkih pravila i procedura je super, ali ne moramo se toga držati “kao pijan plota”. Nije normalno, jeboga ti, da ista pravila važe za mene i one iz Berkovića.  Osim toga moja vizija SNSD je da funkcionišemo kao preduzeće, a ne kao onomad Socijalistički savez.

Što se tiče organizacije Sabora, nema nikakvih problema, samo te molim da ne bude u vrijeme Sabora u Guči i onog na Manjači i ja imam dušu. I kandiduj se Brate na saboru, važno je učestvovati.

Ne razumijem baš najbolje ovo oko “Stranku socijalnog saveza”, jer ako ja nemam najbliži kontakt sa biračima ko ima. Da se ne slikam slijedeća dva izborna ciklusa opet bi na na onom Fejsbuku imao više slika od Bosića i Čavića zajedno. Jel treba da budem kao Vučić?

Što se tiče prijedloga nisu loši i nisi morao javno, pošto se zalažeš i ti za tajno glasanje, to da govoriš, sad će ovi iz SDS-a da ih prisvoje. Da igraš košarku umjesto fudbala naša komunikacija bi bila mnogo kvalitetnija, redovnija a samim tim i bolja, ali ti nećeš iz principa. Zato je sve tako.

I nemoj više ovako javno da mi se obraćaš, jer će ti odgovoriti Kusturica, a onda si najebo.

Ajd u zdravlje,

Mile

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog