Radmila Trbojević

Može li Končita, duboko sarađujući sa EU, riješiti naše probleme ?

(Umjesto odgovora onima koji Kočnitu vole)

Ako bi se ona/on  pojavila na TV (bilo kojoj u BiH)   i umilnim glasom  zamolila naše vlasti (oba entiteta) da se urazume i počnu voditi brigu o narodu – da li bismo bili sigurni da će:

  1. prestati strah od terorista
  2. da ćemo dobiti plate i penzije  i u oktobru
  3. da neće biti demonstracija protiv režima, u kojima redovno udarimo  jedni na druge
  4. da nećemo, ako ikada  uđemo u EU ,  biti  jednako ništa, kao i da nismo ušli  i konačno
  5. da će  običan čovjek,  dakle službenik van Administracije, penzioner i  radnik  moći  otići  deset  dana na more  (čisto da se sjete kako more izgleda)

Ako bi  ona  ovo gore riješila   -  svaka čast !

Mislim  ipak  da, i pored toga  što neki  komentatori  moga  teksta o Končiti  kažu da jeste  lijepa i da je uljepšala EUROSONG ,  te da ja nemam pojma šta je stvarna ljepota  – naši  tradicionalisti, mislim na muškarce Vladare, ipak ne  bi  podlegli  (bar većina,  nadam se)  njenim  tj.  njegovim  čarima i da  bi i  dalje  ignorisali   probleme   većine  nezaposlenih i unesrećenih  stanovnika BiH . 

Mada, moram reći i to da se šuška da i kod  nas gej  -  lobi   ima veoma jak uticaj – čak možda i veći nego što mi i mislimo! Dokaz da je to tako je i komentar nekog mog kritičara, koji u nedostatku drugog argumenta (ili zamjenom teza) kaže kako ja ne znam da su se i  žene jedva izborile za pravo na obrazovanje i pravo glasa- misleći, valjda, da su samo lezbejke (kako on doživljava feministikinje) to pravo izborile. Zaboga, ovakvo upoređenje ne mogu  komentarisati,  jer je čista glupost.

Gdje je zapravo problem u cijeloj  ovoj priči  o jednakosti svih polova, itd.?

Istorija nas uči da su se bogataši, onda kada više nisu znali šta će od sebe – često upuštali  iz obijesti,  ili iz radoznalosti,  u  nove , nepoznate, uzbudljive  avanture i orgije (apartmani, jahte, zaklonjene vile itd.) - sve da bi doživjeli nešto novo i neobično,  jer za obična uzbuđenja nisu više  imali  interesa (50 nijansi sive).  To  se nekako i može zamisliti u ovoj našoj situaciji,  gdje  bogati postaju još bogatiji, a siromasi prave djecu tj. brinu se da nas bijela kuga ne potamani.

Pravi  problem je međutim  tamo  gdje je najteže – a  to je prirodni hendikep.  Oni,  koje je priroda  surovo kaznila   dajući   im  breme  seksualnog neidentiteta,   ili  sklonost  ka  istom polu - dugogodišnje patnje i stalnu neizvjesnost opstanka u varljivoj naklonosti i vječnom preispitivanju u zajednici, koje niti neko hoće, niti objektivno može da olakša time što će dozvoliti gej brakove, usvajanje djece, gej  parade itd. Njihovu nesreću (koju prikrivaju   paradama ponosa i drugim performansima  (ne  mogu  sakriti  ni  šarene zastave ni  poljupci   na otvorenoj sceni.

Da je njima zaista vrlo teško svjedoče dugački traktati o filozofiji, pravima čovjeka, o velikanima u muzici, slikarstvu, književnosti, koji su imali drugačije skolonosti, argumentima iz života, dokazima  čak o homoseksualnim životinjama, jadikovkama nad  svojom tužnom sudbinom,  jer ih društvo ne razumije, a oni žele da budu očevi (majke i majke) očevi  istovremeno – mada ni sami ne znaju kuda će taj eksperiment odvesti djecu koju usvoje. Zato su agresivni. Ili su euforično  radosni zbog onoga  što osjećaju  i jesu  - pa  pokušavaju da onome  što  i sami  znaju da nije prirodno - dati  smisao. Oni stvarnost uljepšavaju, znajući da   će  najveći  dio društvene   zajednice  u kojoj   žive - deklarativno  riješiti problem, čak i referendumom  (jer ga  EU nameće  bezmalo  kao najznačajniji) tj. formalno će prihvatiti sve što ta zajednica traži ali suštinski   uvijek,  sa strahom za svoju  djecu  i   gađenjem   naspram  nečega što  smatraju  neprirodnim   -  istinski  ga od  sebe odbacivati.

Čak i da imamo razumijevanja za te sklonosti - može li da nam ne smeta što djecu u osnovnoj školi treba da uče da je recimo analni odnos (već se događa u Hrvatskoj) nešto sasvim normalno, da će to oni da rade  -  samo treba da nauče kako je  najlakše!  Teoretičari  tog novog i veoma važnog učenja čak barataju procentima i dokazuju da baš  to mnogi  ljudi  i preferiraju i  upražnjavaju!  Naučno dokazano!

Na  kraju, treba li  pomoć  Končiti  da joj u  EU  društvu bude  još bolje ?  Ne treba, naravno .

Pomoć  treba nama  koji  već godinama  Beč , Amsterdam, Kopenhagen i druga mjesta gledamo samo  na TV.    

U Beču je Končiti  očigledno sjajno.  Praktično,  sjajno joj je svuda gdje  je to što je on/ona na visokoj cijeni.  Pa i  kod  nas  je  ne  bi  ni  zlostavljali  ni napadali,  osim ako ona ne bi napadala ove druge!  Sve svoje skolonosti ona /on  bi  mogla   praktikovati   i  kod  nas  do  mile  volje,  obrijana,  brkata,  duge kose,  ćelava, vezana lisicama,  gušena,   pretučena, polivena hladnom  vodom,  polivena  mokraćom,   ispljuvana,  tucana  analno,  ili  gdje  god drugo  – ali   SAMO  SA  ONIMA KOJI  TO ŽELE !

Zato  je najbolje da  se,  kao i  do sada, drži  dalje  od  nas  koji  toj dubokoj filozofiji,  naprednim idejama,  slobodi  govora,  rodnoj  ravnopravnosti  u  tom smislu, demokratiji a naročito o ljepoti nepoznatog -  ništa  ne znamo  i  ne  želimo znati! I  nikakav  problem  -  ni  nama ni njoj.

A,  valjda će naši  problemi  sa početka ovoga teksta nekako da budu riješeni  bez Končite!

Sa starom ili,  možda, nekom novom većinom u Skupštini.  

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog