Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Mozgalice made in BiH?

Pitalica broj 1. Da bi podstakao preduzetnički duh svoga naroda, entitetski javni servis direktno prenosi svečanu akademiji na kojoj se bira “Menadžer godine”. U dvorani je prisutno 300 gostiju. Od ukupnog broja gostiju imamo 7 ministara u entitetskoj vladi, predsjednik Parlamenta i 3 poslanika u entitetskom parlamentu. 

Zadatak: Izračunaj koliko godina robije ima ukupno u dvorani zbog primanja mita, a koliko zbog prekoračenja ovlaštenja?

Pitalica broj 2. Na dan 11.06.2015. godine penzioner u Republici Srpskoj je mogao za prosječnu penziju (342 KM) kupiti 201 kg lubenice (cijena kilograma lubenice je 1,7KM). Za 30 dana, cijena lubenica će pasti na 1 KM i penzioneri će moći kupiti 342 kilograma lubenice.

Zadatak: Utvrdi koje ministarstvo u vladi je najviše doprinijelo poboljšanju standarda penzionera?

Pitalica broj 3. Ako se za konkurs u osnovnoj školi za predmet Istorija na posao prijavi 10 diplomiranih istoričara. Od toga njih 4 nisu priložili potpunu dokumentaciju i na intervju su pozvani 1 istoričarka i 5 istoričara.

Zadatak: Izarčunaj koliko odbijenica za posao do sada ima najstariji kandidat na konkursu?

Pitalica broj 4. Autoceste FBiH predstavilo je 09.06.2015. godine u Sarajevu monografiju "Prvih 100 kilometara", koja u 7 poglavlja prezentuje početke izgradnje autoceste, tok radova i nove projekte vezane za nastavak izgradnje autoceste u FBiH.

Zadatak: Izračunaj koliko će dugo trajati put BiH dok ne uđe u Evropsku uniju?

Pitalica broj 5. Ukupne direktne strane investicije u BiH u periodu od januara do septembra 2014. godine iznosile su 554,5 miliona KM. Od te sume investitori iz Rusije su uložili 186,3 miliona KM, a nakon toga slijede Velika Britanija sa 110,9 miliona, Austrija 49,4 i Luksemburg sa 43,6 miliona KM stranih investicija.
Zadatak: Utvrditi zašto Bošnjaci najviše vole Tursku?

Pitalica broj 6. Dodik je 08.06.2015. na Fakultetu političkih nauka u Beogradu rekao "Nije bilo više od 1.000 hrišćana (iz Sarajeva) na tom skupu od 70.000. Svi drugi došli su iz Hrvatske i iz drugih dijelova. Ali, poslata je poruka da je u Sarajevu "sve bajno i krasno"

Zadatak: Utvrdi koje godine će vaseljenski partijarh Vartolomej posjetiti Andrićgrad?

Pitalica broj 7. Osoba A koja živi u Bosni i Hercegovini je do 1992. godine radila kao vozač, da bi se u period od 1992. godine do 1995. godine basnoslovno obogatila, a poslije toga završila fakultet, magistrirala, doktorirala i bila poslanik u nekom od mnoštva parlamenata.

Zadatak: Izračunati površinu crkve ili džamije koju mora napraviti ili veličinu novčane donacije koju mora priložiti da bi imao mirnu savjest i dobio priznanje od svog svog crkvenog poglavara.

Pitalica broj 8. Radnicima Gipsara"Volari" iz Šipova nije plaćala radnicima poreze i doprinose 80 mjeseci i sada dug iznosi oko 1,3 miliona KM.

Zadatak: Izračunaj koliki je procenat pravne države u opštini Šipovo.

Pitalica broj 9. U Međugorju se 24.6.1981. godine oko 18 sati ukazala Gospa dvojici muškaraca i četiri žene. Danas taj grad godišnje u prosjeku posjeti preko milion gostiju, a ukupan godišnji prihod te opštine od vjerskog turizma iznosi 90 miliona evra. Za 30 godina u ovoj opštini su posjetioci potrošili 2,85 milijardi evra. Za 32 godine crkva u Međugorju je ostvarila ukupni prihod i to bez donacija oko 290 miliona evra. Papa Franjo čuda u Međugorju dovodi u pitanje i smatra da to nije u skladu sa postulatima hrišćanske vjere.

Zadatak: Utvrditi u kojem procentu je Papa Franjo Jevrej, Srbin i komunjara.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog