Radmila Trbojević

Vidovitost Pitije, ili kako Ognjen Tadić vidi ukupni uspjeh SDS –a na izborima 2016

Izgleda da Ognjen Tadić trči zadnji krug za Gradski odbor SDS u BL !

Maraton kad mu vijeme nije, rekao bi narodni pjesnik!

Nezamjenjivi Ognjen,godinama glavni čovjek GO SDS grada Banja Luka i šire, čovjek pun potencijala, čije su sposobnosti bile, maltene, dovedene do nebeskih granica. On koji je vodio, rukovodio, vukao konce, neki to nazivaju intrigama, mislio, smišljao, koji je znao šta radi i kako to radi - podnosi ostavku.

Da li Ognjen trči počasni krug? Zašto nije počasni, i ako nije, kakve veze s tim ima Pitija? Evo kakve:

Ibis redibis, nunquam peribis in bello.
Ibis redibis nunquam, peribis in bello.

Prevod : Ići ćeš, vratiti se, nećeš poginuti u ratu.
Ići ćeš, vratiti se nećeš, poginućeš u ratu.

Smisao riječi proročice Pitije iz Delfa tumačili su sveštenici, jer su njene riječi koje je izgovarala, opijena parom iz svetih izvora, uvijek bile dvosmislene. Tako i veliki majstor naravno mislim na šah, Mladen Bosić, čiji intelekt i brzina misli zaista nisu za potcijenjivanje, naprotiv, tek sada m o ž d a shvata s kim ima posla. tj. pokušava da protumači šta Ognjen stvarno misli i da li je ikada mislio to što je govorio.

Bilo bi to možda moguće kada bi konačno Bosić p r o g l e d a o i shvatio da se godinama ovdje radi na tom da se GO SDS BL - ugasi, nakon što su u njega ulazili anonimusi, prigradski momci, polupismeni poduzimači radova, oni koji su u grad dolazili u rijetkim prilikama, poslom, i u njemu se kratko zadržavali, bezskrupulozni prebjezi uz drugih stranaka, koji su SDS – u već odavno došli glave, a napuštaju brod čim se zaljulja preko mjere koju oni mogu izdržati. Da podsjetim, uspjeh iz 2012 nije bio zasluga kvaliteta ili nekog posebnog zalaganja njegovih članova u BL, nego je bio proizvod opšteg narodnog nezadovoljstva teškim stanjem u zemlji.

Pitanje je da li Bosić hoće da progleda ?! Da li je u njegovom planu da progleda! Da li t r e b a da progleda ili ne ?

Moram se ponovo vratiti na Pitiju .

Značajnija poruka od gore pomenute bila je ona koju je Pitija izrekla lidijskom Kralju Krezu kad je pošao u rat u osvajanje Perzije: Ako to učiniš, uništićeš veliko carstvo! Krez je doživio poraz i uništio - svoje sopstveno carstvo. Evo, razmislite čije bi carstvo (metaforički) moglo biti uništeno. Ne treba biti puno pametan pa doći do sasvim logičnog zaključka da se pitanje obnavljanja i jačanja SDS nameće kao neophodno. Ako je to plan! Ako jeste, tada bi neodređeni, nerazumljivi, dvosmisleni nepovezani nastupi Tadićevi morali da prodrmaju uspavanog Bosića da shvati da bi trebalo nešto poduzeti ako se ne želi da sukob Stevandić – Tadić do te mjere osakati GO SDS u Banja Luci a time i cijeli zapadni dio RS, da ga više nije moguće reanimirati.

Jer, na drugi kraj našeg zajedničkog IZVORA - stali su oni koji prave Izvorni SDS. Oni su odlučili da izađu na scenu. Zašto da ne, svako ima pravo da izađe na scenu . Zašto i ne bi kada su i mnogi drugi na istu izašli, a ni po čemu to ne zaslužuju.

I šta ? Vidjećemo šta će biti. Vrijeme je pred nama.

A kao i uvijek, ljudi, oni obični, članovi Gradskog odobora SDS – a BL, koji nemaju veze sa zakulisnim igrama u politici, sigurno su bili iznenađeni onim šta im se dešavalo u Pozorištu. Istina nije za njih. Uostalom, kad je istina bila za običan svijet.
Nikada.

Gore navedena Pitija je uglavnom savjetovala političare i vojskovođe.Pravila galimatijas, bućkuriš , što bi rekli obični ljudi.

Što politika u suštini i jeste.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog