Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dom za vješanje, strijeljanje, silovanje

Budući stanovnici studentskog doma „Dr Radovan Karadžić“ su rođeni poslije rata i oni su djeca Republike Srpske. Oni su djeca svetosavlja i insistiraće da se dom osvješta i da se redovno slavi krsna slava. 

Oni ne vjeruju da je u Prijedoru ubijeno preko 3000 civila i 102 djeteta. Njih neće interesovati ko je Milan Lukić i zašto je sa svojim „Orlovima“ u Višegradu zapalio 65 živih žena, dece i starijih muškaraca. O tome šta se dešavalo u Sušici pored Vlasenice ili u KPD Foča neće ništa znati.

Oni znaju da se u ratu gine.

Kada budu vodili ljubav u sobama studentskog doma „Dr Radovan Karadžić“ neće razmišljati o silovanim Bošnjakinjama u hotelu „Vulina vlas“ ili „Karamanovoj kući“.

Oni znaju da su četnici antifašisti.

Kada budu jeli u menzi novog doma neće im pred oči izlaziti zatočeni Bošnjaci i Hrvati u Keratermu, Omarskoj, Trnopolju ili na Manjači.

Dok u čitaonici budu spremali ispite neće se zapitati zašto su skoro sve džamije u Republici Srpskoj nove i zašto niko nije odgovarao za rušenje 16 džamija u Banjaluci, jer njih ezan nervira.

Oni će znati da je Haški tribunal politički sud koji postoji zbog satanizacije i kažnjavanja Srba. Biće uvjereni da je Krajišnik nevino osuđen, a da je Slobodan Milošević namjerno ubijen u zatvoru.

Srebrenicu će opisivati kao veliki zločin, koje su osmislile strane obavještajne sile, a nikako kao genocid.

Vjerovaće Matiji Bećkoviću.

Oni će slušati, gledati o stradnjima Srba u ratu na RTRS-u, na slavama će slušati o ratnim dogodovštinama svojih očeva, djedova, ujaka, stričeva, komšija i prijatelja. Znaće sve o probijanju koridora, ali će im u rijetkim trenucima pričati o švercu nafte, cigareta, oružja i municije i to samo kada budu govorili o lokalnim tajkunima.

To se ne radi u odbrambeno- otadžbinskom ratu.

Za njih će Radovan Karadžić prvi predsjednik Republike Srpske, vrhovni komandant njenih oružanih snaga i mučenik.

Stanari sudentskog doma „Dr Radovan Karadžić“ neće imati nikakavih problema sa snom, spavaće kao zaklani!

 

1) Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka šest sati od objave bloga

2) Linkovanje mora biti na vidljivom mjestu, obavezno na početku bloga koji se prenosi

3) Slika blogera mora biti slika koja je objavljena uz tekst na Frontalu

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog