Radmila Trbojević

Bez veze je pitati se zašto

I nema smisla pitati se da li bi svi (mislim na vodeće Hrvate) da ih se pita i da otvoreno kažu šta misle rekli nešto što Milanović nije.

Nije Milanović nešto poseban, jer on samo glasno kaže ono što misli većina Hrvata o nama Srbima, mada ne štedi ni BiH, što je meni kranje neobično jer on svojata Hrvate iz Herceg – Bosne, a uspješno godinama obmanjuje Bošnjake kako o njima lijepo misli, mada to i on, ali i svi drugi „premazani“ hrvatski političari, pogotovo uoči sezone godišnjih odmora, kriju kao prave kurve. Poljaci, Česi i mnogi drugi turisti, koji ih pohode, naročito u kampovima, troše mnogo manje od, recimo, Beograđana, koji su tako navikli na sunčani Hvar da ne mogu zamisliti drugo mjesto pod jadranskim suncem.

Sjetimo se samo one stare latinske: „Uvijek manje naškode otvorene mržnje, nego podmukla laskanja„ (Semper minus nocuerunt professa......itd) Dugo je da se sve napiše na latinskom.

Sve u svemu Hrvati (čast rijetkim izuzecima) podržavaju Srbe nebično jako - samo ako su pod zemljom!

Istina je da smo sami na putu ka EU i da sami moramo vidjeti šta ćemo i kuda ćemo, jer budu li nam zapadni susjedi pomagali (tu mislim i na BiH i na Srbiju), uključivo dobronamjernog Vučića koji kao da je netom izronio iz mutne vode – jebali smo mačku mater, ili mačkovu mater. Možda je to gramatički tačnije. Ovo zbog onih što pomno prate moje pisanje u Banja Luci, Banjoj Bluci ili Banjaluci, već kako se kome sviđa.

Na kraju, nama bi, kao necivilizovanim južnim narodima, šačici jada kako Milanović reče, nama nepismenim, smrdljivim, neupućenim balkancima, zabludjelim mimo svih evropskih pravila – Milanovićevi Hrvati vjerovatno rado ponovo uveli „radne“ logore da nas civilizuju i nauče pameti jednom zauvijek.

I ne treba se zavaravati, oni bi cijelu BiH veoma rado civilizovali sve do Drine kad bi mogli, a ako Bošnjaci misle drugačije – ljuto se varaju. U momentu kad je Milanović iščačkao djeda ustašu i time se javno „otvorio“ hvaleći se pred nevinim hrvatskim braniteljima – svaka iluzija o dobroj namjeri prema nama komšijama prestaje.

Zar treba pitati zašto.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog