Radmila Trbojević

Dok čekam PIK

U opštoj gunguli oko izbora, kojima prethodi referendum, o kojem slušam i danju i noću, od kojeg smo svi u  RS  umalo pa van sebe, jer ne znamo šta će biti ni ko će nas napasti i kako –   čekajući još jednu istorijsku odluku, ja, motajući  danas  šljive u  knedle (jedan jeftin domaći kolač) u stanju sam  da zamislim šta će biti ako PIK kaže Ne.

Ako  PIK kaže NE, opcije su sljedeće:

  1. Da se naljutimo žestoko, ispravimo i kažemo takođe NE. To jest da kažemo PIKU ko je ON/ONA   da nama nešto zabrani. Da se nisu  slučajno ovi iz PIK-a prepali vježbi zelenih beretki ?! Vragu šala - ali Sarajevo je Sarajevo, valja iz njega izaći.  Ako PIK kaže NE – biće nama  kao ona narodna: „Je li majka rodila junaka ....“ da kaže da mi  tj. RS  više nikoga nećemo pitati kada ćemo slaviti i hoćemo li slaviti. Ja lično vidim sada ne samo Dodika (koji je do sada godinama na megdanu  kad  je u pitanju neki srpski stav)  nego u  zadnje vrijeme nešto  gledam  i  Ivanića i  Čavića i  pitam se    je li moguće da se i  njima   „javlja „  da  se usprave tj.  isprave –  ili  je ovo samo predizborni štos. Sve u svemu, taj scenario je pravo  borben. Bar tako izgleda.
  2. Možda  je vrijeme za onu čuvenu rečenicu :   Ako neko ima nešto protiv, neka kaže  SADA –  ili  neka zauvijek zaćuti!   
  3. Put za Beograd .
  4. Pojma nemam kakav bi  tamo  bio razgovor. Zaista.

Ako, pak, PIK  kaže   DA –  što će biti  pravo   čudo:

  1. Nastaće pravi  galimatijas. 
  2. U  Federaciji  će  biti  svašta. Ili  najprije ništa,  bez obzira  na ljutnju Ahmetovića, koja mu sve više ugrožava  ljepuškast izgled.
  3. Ovdje kod nas će biti  borba oko toga  ko je više zalužan za DA. Vlast  ili opozicija. Stara priča.

A u sjenci svih događanja pred  očima mi  igraju,  ma ne knedle, nego članici  iz raznih novina (čitam sve  redom kao da nemam šta drugo raditi, a i nemam Bog zna štaznačajno, jer sam penzionerka) koja mjesta  je koja stranka ili Savez, ili Koalicja  tražila  tj, pikirala  za sebe nakon izbora. Koga briga za PIK.  Ta priča je za narod. A narod čeka nove – stare vladare.

Knedle su gotove. Samo čekam  PIK, mada je jasno da su karte za AS složene već odavno. 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog