Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Traži se živ ili mrtav analitičar Sergej Milovanović

Nepalci imaju jetija, Amerikanci Saskvoča, Škoti čudovište iz Loh Nesa, Drvarčani Drekavca, a Republika Srpska analitičara iz Banjaluke Sergeja Milovanovića. 

Sada se vi pitate kakve veze imaju gore pobrojana stvorenja sa analitičarem iz Banjaluke?
Ono što zajedničko za sve njih je sumnja u njihovo postojanje. Jedni tvrde da postoje, drugi da su ih vidjeli, ali svi oni nastoje da se klone publiciteta i medije, osim banjalučkog analitičara Sergeja Milovanovića.

Elem, pomenuti Sergej Milovanović, analitičar iz Banjaluke, je za portal Srpska.ru, dao izjavu koju je prenijela Srpska novinska agencija (SRNA), a potom i Radio televizija Republike Srpske (RTRS), portal Sputnjik, Nova srpska politička misao i ko zna ko još.

Pomenuti analitičar je izjavio „da je, nakon uspješnog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske u sastavu BiH i briljantne pobjede na lokalnim izborima u Republici Srpskoj, Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, Popović pokrenuo široku kampanju na Balkanu. Njen glavni zadatak je bio da se obesmisle navedena dostignuća šefa srpskog entiteta, da se pokaže da ovde ne mogu postojati uspješni rusofili i patriote. Počeo je široki informativni napad u regionalnim medijima, u novinama su se pojavili naslovi ’Uhapsiti Dodika‘, ’Dodik se plaši silovanja u zatvoru, kao Gadafija‘, ’Ko nema politiku, taj se krije iza naroda‘ i tako dalje“. 

Dobro Puhalo u čemu je problem, pa tako to funkcionišu mediji danas?

• Pa problem je što iako živim u Banjaluci već 16- est godina, što više ili manje poznajem sve analitičare u ovom gradu nikada nisam čuo za nakoga ko se zove Sergej Milovanović i kojeg opisuju kao regionalnog eksperta.

• Problem je što kada ukucate na Googlu analitičar Sergej Milovanović naići ćete na jednu jedinu izjavu tj. gore citiranu našeg misterioznog analitičara Sergeja Milovanovića.

• Problem je što SRNA i RTRS veoma dobro znaju da takva osoba tj. analitičar u Banjaluci ne postoji, ali bez problema prenose njegove izjave.

• Problem je što SRNA i RTRS brutalno lažu, ne trudeći se da barem malo tu laž prikriju.

• Problem je što SRNA i RTRS, a bogme i neke druge televizije, istaknute članove SNSD-a, koji ujutro sastanče sa Dodikom, neveče promovišu u nezavisne analitičare.

• Problem je što tek svršeni i nesvršeni politikolozi preko noći postaju analitičari.

• Problem je što je posao analitičara u Republici Srpskoj toliko obesmišljen, da nam više i ne trebaju, jer ih jednostavno izmislimo.

• Problem je što na ovo moje pisanje neće niko reagovati, pa ni udruženja novinara jer to je ta novinarska solidarnost.

• Problem je što niko iz SRNE i RTRS-a za ovu izmišljotinu neće odgovarati.

• Problem je što sve ovo više nije problem, već nešto na što smo se već navikli.

A kolegi analitičaru Sergeju Milovanoviću želim uspješan rad, dugoročnu saradnju sa Srpskom novinskom agencijom i sopstvenu emisiju na Radio televiziji Republike Srpske.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog