Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Jebeš reklame, DITA ima nas

Jasminka Delić, šefica Službe kontrole kvaliteta fabrike deterdženata „DITA“ iz Tuzle, neki dan je poručila: „Mi još nemamo novca da se reklamiramo.“ I ja joj vjerujem, jer toj fabrici je bila namijenjena sudbina mnogih ovdašnjih preduzeća: „Privatizuj, uništi, rasprodaj“.

Jednom prilikom sam upoznao neke radnike DITA-e, dok su se borili za fabriku, i slušajući ih pitao sam se u sebi da li su ovi ljudi normalni? Nisu pričali kao NVO aktivisti, govorili su socijalističkim jezikom, a takav im je bio i stajling. Nisu pričali o projektima i donatorima, pričali su o tužbama, sudovima, domaćim političarima i njihovim vezama sa tajkunima, nepravdi i upropaštenim porodicama. Bili su dosadni i na momente smiješni.

A onda su pokrenuli proizvodnju i sve nas posramili.

Danas je DITA u stečaju, imaju redovne plate, ne proizvode gubitke, zapošljava 75 ljudi, koji hrane 75 porodica i čekaju kupca.

Zašto treba kupovati DITA proizvode?

1. Zato što su njihovi proizvodi jednako dobri kao i oni koje uvozimo.

2. Zato što DITA, iako je u stečaju, proizvodi deterdžente, a ne gubitke.

3. Zato što zapošljava 75 ljudi, koji hrane 75 porodica.

4. Zato što su pokazali da se isplati boriti.

5. Zato što su pobijedili domaće političare, pravosuđe i tajkune.

6. Zato što su pobjednici, a nama su danas pobjednici tako potrebni.

7. Zato što to nije samo stvar čistoće, već mentalne higijene.

8. Zato što je kupovina Arix tenza, ide ili 3-de, patriotizam koji danas trebamo.

9. Zato što je to nacionalizam kojeg ova zemlja ima koristi.

10. Zato što nemaju za reklamu, ali imaju nas.

Kao što bi Tito onomad rekao: „Tuđe nećemo, jer svoje imamo!“

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog