Pogrešno zaključujete, dragi predstavnici naroda

“Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras na 22. posebnoj sjednici Informaciju o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore.

Narodna skupština je sa 46 glasova za, 23 uzdržana i nijednim protiv usvojila i Zaključke u vezi Informacije o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore.” Ovo stoji na zvaničnoj internet prezentaciji Narodne skupštine RS.

Još jednom se postavlja pitanje zašto Skupština Srpske djeluje neozbiljno i zašto je skupštinska većina koristi isključivo i samo kao “protočni bojler” prilikom donošenja odluka. Kako i zašto?

Radi se o sljedećem: Svi večeras usvojeni zaključci imaju smisla, ali su oni koji su kreirali zaključak broj 4 i zaključak broj 11 očigledno bili supjani, pa nisu uopšte razmišljali šta u stvari usvajaju. Naime, u zaključku broj četiri stoji da: “Narodna skupština Republike Srpske poziva sve predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da iskoriste sva pravna i politička sredstva u cilju onemogućavanja donošenja bilo kakvih odluka na nivou zajedničkih institucija BiH, sve dok se ne riješe vitalna pitanja Republike Srpske, kao što su akta u vezi sa Sudom i Tužilaštvom BiH, rješavanje pitanja imovine i druga pitanja.

Znam, prvo ćete se zapitati kakve sad veze ima saga oko Suda i Tužilaštva i vojna imovina, kada se sam dokument zove “Informacija o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore”?

Veoma dobro pitanje. Osim ove konstatacije o opijenosti poslanika, nemam bolje tumačenje.

Ipak, ovo je zaista manje bitna stvar. Mnogo ozbiljniji apsurd se ogleda u suštini ovog četvrtog zaključka, koji vam otprilike govori: Dragi stanovnici Srpske i BiH, pobrinućemo se da mi, vaši politički predstavnici, oni koji zastupaju vaše interese na svim nivoima, osiguramo da više nemate pasoše, da ne dobijete subvencije namijenjene poljoprivrednicima, da potpuno blokiramo bilo kakav ekonomski napredak, da ne izgradimo put koji će nas povezivati sa Beogradom, da ne gradimo most na Savi (i da to ostane jedini autoput koji vodi direktno u rijeku) i mnoge, mnoge druge stvari koje nećete dobiti! Dakle, dragi stanovici, birali ste nas, uživajte sada! Mi se nećemo pravnim sredstvima boriti protiv jednostranog, vaninstitucionalnog poteza Bakira I. nego ćemo vama, zagorčati život!

Pitanja Suda i Tužilaštva BiH neće biti riješena još dugo, dugo vremena, godinama, a ni pitanja vojne imovine nemaju blistavu budućnost.

Kako bi još više iskarikirali Narodnu skupštinu i nastavili da efikasno ruše njen dignitet, poslanici su usvojili i sljedeći zaključak, zaključak broj 11 koji glasi:
Narodna skupština Republike Srpske traži od institucija na nivou BiH i Federacije BiH da ispune sve prethodne mjere iz pisma namjere koji su preduslov za realizaciju reformske agende na putu ka Evropskoj uniji.

Dobro ste pročitali. Prvo se traži da se ništa ne usvoji, onda se traži da se nešto usvoji. Pitate se kako je to moguće? Ne znam, valjda smo birali budale. Valjda sljedeći put nećemo.

Ovdje želim naglasiti da zaključak broj 11 postoji jedino iz razloga dobijanja novih kredita, jer je RS (nažalost) ispunila zahtjeve za dodjelu kredita MMF-a, ali FBiH i BiH nisu.
Posebna sjednica Narodne skupštine pokazala je potpunu neozbiljnost domaćih tzv. političara. Postoji tu još jedna stvar koja je bitna: NIKO NIJE GLASAO PROTIV OVIH NEBULOZA! NIKO!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog