DUŠAN ŠEHOVAC

Ko je rekao i slagao „Bili smo i ostaćemo zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji!“

SDA, SDS i HDZ žive zajedno u dobru, u Bosni i Hercegovini od 1990. godine do danas, a narode svim sredstvima tjeraju da životare jedni kraj drugih u državi u kojoj su obećali da će narodi biti zajedno u dobru.

Govorili su zajedno „Bili smo i ostaćemo zajedno u našoj BiH, u Jugoslaviji !“
Prevarili su narode da će zajedno živjeti u Jugoslaviji, rješili se „komunističke tamnice naroda“, a napravili od Bosne i Hercegovine nacionalističku tamnicu naroda.

Zagrljeni oko iste ideje, pljačkanja vlastitog naroda, nacionalističke političke stranke SDA, SDS i HDZ su 1990. godine obećali svojim narodima da će ostati zajedno u BiH i Jugoslaviji i da će biti gospodari svoje sudbine.

Rezultat, te uspješne i efikasne i efektivne prevare, kroz udruženi zločinački poduhvat, u kojem su neke partije učestvovale više a neke manje, koji traje od 1990. godine, je ogroman broj mrtvih, nestalih, ranjenih, raseljenih i opljačkanih i poniženih iz reda svih naroda.

Pola obećanog su ispunili a to je da će narodi biti zajedno u Bosni i Hercegovini, i to ispunili, što su narodi jedino jedni kraj drugih zajedno u strahu, poniženju i bijedi svih oblika.

Obećali su Sebi i to i ostvarili da SDA, SDS i HDZ ostanu zajedno u pljački svojih naroda, kojima svakodevno ponavljaju da ne mogu da žive zajedno sa drugima, da treba da žive jedni kraj drugih i da treba da ćute i da se ne bune protiv poniženja svih vrsta.

Nažalost njima su se pridružile i podržavaju ih idruge političke stranke koje su bile sa njima na vlasti u ovom periodu.
Nacionalističke stranke, SDA, SDS i HDZ su 1990.godine dobro znale, a šutjele su, da će političke elite da žive odlično zajedno i da će zbog toga narodi da životare jedni kraj drugih, svejedno je li to Bosna i Hercegovina ili Jugoslavija.

Je li došlo političko vrijeme je da birači a ne glasači biraju političare iz stranaka koji će raditi za dobro svih građana, naroda i nacionalnih manjina u državi Bosni i Hercegovini, sa dva entiteta ?

Niko više ne govori živjeti zajedno nego govore kako preživjeti pojedinačno!

Do birača je!

2

 FOTO: Milomir Kovačević

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Kako biste ocijenili dosadašnji rad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika?

Rezultati ankete
Blog