DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Srbi srušili sve džamije, dok Bošnjaci nisu srušili nijednu crkvu

Dr Muamer Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja u emisiji “Globalno” na televiziji BN, večeras, 30. maja. 2018. godine govori o karakteru rata 1992-1995 u Bosni i Hercegovini,  i potura  javnosti ko kukavičje jaje, “istinu” da ima razlike u korist Bošnjaka, koji su civilizovan narod sa urođenim poštovanjem prema srpskim pravoslavnim crkvama. Bošnjaci su narod, tvrdi Zukorlić, koji nije na teritoriji koju su u ratu kontrolisali srušio nijednu pravoslavnu crkvu, dok Srbi su kao nehuman, necivilizovan i nepošten narod na teritorijama koje su u ratu kontrolisali porušili sve džamije.

I slavodobitno, javno izaziva sagovornike i voditelja, novinara da ako oni znaju i za jednu srušenu pravoslavnu crkvu da odmah to  kažu i on ovo više neće iznositi u javnost kao istinu.

Nije prvi put da Dr Muamer Zukorlić ovu “istinu” iznosi javno u prisustvu srpskih intelektualaca i srpskih novinara, a nije ni prvi put da nekompetentni srpski profesori, analitičari i novinari šute, ili kad progovore ništa ne kažu.

Bolje bi bilo da je prof. dr Drago Vuković šutio, i da nije reagovao na izazov Dr Muamera Zukorlića.

Profesor dr Drago Vuković, iz poze “izvanrednog” profesora koji misli izjavi: “Mislim da ima!”

Ima profesore, mislite Vi i dalje, ali vi ne znate dovoljno, niste kompetentni da komentarišete ovaj društveni događaj.

U Sarajevu u ratu na teritoriji koju su kontrolisali Bošnjaci uništene su dvije pravoslavne crkve:

1. Trnovo

2. Hadžići – Osenik.

Svi profesori, pa i Vi profesore imate obavezu i dužnost da se permanentno usavršavate kako bi mogli druge kvalitetno obrazovati, i da bi u javnim nastupima pokazali da ste stručni za oblast koja je tema emisije.

Vjerujte mi profesore da ovo ne bi komentarisao, i ne bi Vas opisivao, kao nekompetentnog učesnika televizijske emisije koji nije spreman da se suprostavi sataniziranju i demoniziranju srpskog naroda kad sagovornici, ovom prilikom dr Mumar Zukorlić to radi, ali sam morao zbog toga što sam jedan od vaših učitelja.

Kao Vaš asistent dok ste studirali na Fakultetu političkih nauka u Sarajevo, osamdesetih godina prošlog vijeka, svjedok sam da ste bili odličan student, ali moram na osnovu Vašeg večerašnjeg nastupa na BN televiziji, da iako ste "izvanredan" profesor da niste pokazali da posedujete dovoljno znanja iz oblasti koja je bila tematizirana u emisiji "Globalno"!

Da sam ja danas Vaš asistent, učitelj za društveni događaj, građanski rat u Bosni i Hercegovini 1992.-1995. godina, obezbjedio bi Vam literaturu, koja bi Vam bila izvor da saznate  činjenice o ratu, a jedna od njih je i istina da su Bošnjaci rušili pravoslavane (a i katoličke) crkve na teritorija Bosne i Hercegovine koji su oni kontrolisali.

  1. http://srpska-pravoslavna-crkva.blogspot.com/2009/07/dabrobosanska-eparhija.html?m=1
  2. http://www.frontal.ba/blogovi/blog/60507/ko-je-i-koliko-rusio-vjerske-objekte-ubosni-i-hercegovini
  3. https://forum.krstarica.com/showthread.php/756529-Bosnjaci-u-ratu-u-BIH-srusili-i-tesko-ostetili-preko-300-srpskih-pravoslavnih-crkava
  4. http://www.dnevnik.ba/teme/odgovor-izetbegovicu-borci-tzv-armije-bih-jesu-unistavali-katolicke-crkve

Molim prof. dr Dragu Vukovića, a i druge srpske a i nesrpske profesore, političke i ine analitičare i novinare da se prihvate ozbiljnog rada, čitanja, istraživanja i utvrđivanja istina o ratu u Bosni i Hercegovini iz relevantnih izvora. Predlažem im da prestanu da govore u stilu "Mislim na ima!", i da pređu na iznošenje istina u stilu "Znam da ima!" o Srbima i Bošnjacima, i njihovoj ulozi u ratu, koje će onemogućiti Dr Muamera Zukorlića i druge, da nastave javno iznositi neistine o Srbima koje opisuju kao jedine loše momke učesnike građanskog rata u BiH 1992.-1995. godine.

 

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog