Radmila Trbojević

Slučaj Merkel i druge informacije

/Tekst iz "Spiegel on line" na njemačkom jeziku, objavljen 30. 11. 2018. u 09.:38h/

Zašto se odlučih da ponešto preuzmem iz strane štampe tj. medija? Zato što je sve teže birati teme za blogove iz našeg okruženja. Ne zato što ih nema, ima ih – ali je bavljenje temama koje pogađaju prijateljsko Sarajevo – postalo zamorno. Specijalno je to slučaj sa bošnjačkim botovima koji vrebaju iza ćoška ne bi li kako uvrijedili nekoga sa druge strane - svoj dio BiH svojataju i veličaju - mi svoj ne smijemo. Neka samo oštre pera, neka ekstatično uživaju u avnojevskim, mrkonjićkim odlukama, neka žale što nema partizana /fol/ jer te 1941, tada Muslimani, nisu bili ustaško cvijeće, sa handžarima za pojasom /čast rijetkim izuzecima/ nego su bili u partizanskim jedinicama u ogromnom broju. Srba tamo nije bilo. Oni su svi redom bili četnici tj. fašisti.

Vratimo se aktuelnim događajima u svijetu.

Kancelarka Angela Merkel trebalo je da bude među prvima sa Vrha G-20 na svečanoj večeri koju su pripremali domaćini. Međutim, plan putovanja Kancelarke se iznenada promjenio, naime letjela je avionom njemačke Budeswaffe /njemačka vojna avijacija/ ali zbog izenandnog kvara u avionu došlo je do prinudnog slijetanja u Köln-u. Kvar je bio potpuni prekid u komunikacionom sistemu u avionu. Taj kvar nadležni su okarakterisali kao krajnje neobičan.

Onda je Kancelarka poletjela avionom Luftwaffe /takođe vojnim avionom/ iz Köln-a za Madrid odakle je avionom Iberie, /sa smanjenim brojem članova delegacije i bez supruga, poletjela i stigla u B.Aieres. Njen boravak i susreti bili su isplanirani, trebalo je naime po želji predsjednika Trampa da razgovara /zapravo posreduje/ po pitanju slučaja Ukrajina sa Porošenkom, a što je bila i želja samog Porošenka. Što se tiče kvara u avionu nadležni su ZA SADA isključili kriminalnu aktivnost. /Kraj navoda u tekstu/

Da li  je ovo bio baš slučaj? Nemam pojma. Nije moje da tumačim, neka to rade nadležne službe. 

Druga stvar je kineski slučaj, takođe iz Spiegel on line, ali, istina, nešto starijeg datuma. Samo ću ga u par rečenica pomenuti, jer mi je simpatičan. Naime, velike njemačke kompanije, investitori, žale se na sve češći slučaj osnivanja partijskih ćelija u  njihovim firmama, znamo kojih. Navodi se u članku da je za jednu ćeliju dovoljno da se udruže tri /3/ radnika. Kukaju Njemaci, ali je*e se Kinezima  šta stranci o njima misle –  njih je par milijardi, jedna milijarda bi se  u slučaju rata /naravno konvencionalnog/ odmah predala /to znamo/ pa da vidimo ko bi, kako i čime hranio zarobljenike!!

NATO sada čačka Ruse, gurajući ih u rat sa Ukrajinom - pa je zapravo ona misao super „ NATO će se /Ukrajinci sad već kukaju i zovu Alijansu u pomoć/ boriti sa Rusijom sve do posljednjeg Ukrajinca....“  Tako to ONI rade, zavade pa vladaju.  

P.S. Pišući ovaj blog zateče me /bilo je za očekivati/ vijest o potvrđivanju oslobađajuće presude za Nasera Orića. Svaka njima čast! A nama i treba tako. Nisu oni male bebe – znaju oni kako će, za sve ima rješenje - ako su ti prijatelji moćni.  Ako nisu, najebao si. Pravda /pravo je bez veze/ u ovome svijetu ne postoji. Ubice šetaju, zločinci – heroji seire..Postoji samo sila i novac.   

Aferim sarajevske sudije, aferim Bosno, volimo te, strašno te volimo, naročito i baš na ovaj dan. 

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

 

 

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog