Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Nepodnošljiva lakoća vladanja Milorada Dodika

Nakon 15 dana od kada je Milorad Dodik član predsjedništva BiH situacija je vrlo jasna,  jedino Milorad Dodik može da spasi Bosnu i Hercegovinu i niko više. Naravno, postoji samo jedan uslov koji se mora ispoštovati a to je da svi bespogovorno slušaju njega.

Ne članove predsjeništva BiH nego samo njega, jer on jedini tačno i nepristrasno tumači dejtonski sporazum, rad OHR-a, svjetske ratove, rad Centralne banke, obavještajnih službi, ponašanje međunarodne zajednice i  stranih ambasada, rad haškog tribunala, Suda BiH, Kočićev zbor, koridu u Čevljanovićima, a čekamo da se izjasni i po pitanju pojavljivanja Gospe u Međugorju.

Dodik je jasan, sve što se radilo u poslednje 23 godine, u Bosni i Hercegovini, je pogrešno i zato je zemlja u ovakvom stanju, ali ako budemo slušali njega i njegovog druga Čovića, ova zemlja će da procvjeta, baš kao što danas cvjeta Republike Srpska.

Naravno, da bi ga bespogovorno slušali i da bi nam krenulo nabolje, prvo moramo da zaboravimo šta je Milorad Dodik do sada govorio o Bosni i Hercegovini i šta je radio, baš kao što je uspio u Republici Srpskoj da nas ubijedi da vjerujemo  njemu, a ne svojim očima.

Boljitak će doći onda kada Dodik i ekipa budu imali  kontrolu nad svim važnijim institucijama u Bosni i Hercegovini. Instirucije su mu važne ne samo da nahrani gladna usta unutar SNSD-a i svojih koalicionih partnera, nego da uspostavi kontrolu i bezpogovornu poslušnost nad njima, baš kao u Republici Srpskoj.

Dodik je majstor populizma i za mnoštvo naših složenih problema on nudi jednostvna rješenja. Njega razumije i srpski radnik i srpski ratar, a njegova odlučnost razara.

Dodik je legitimni predstavnik Srpskog naroda u Predsjedništvu BiH i zbog toga za njega ne važe zakoni, koji mu ne odgovaraju. On je i u Republici Srpskoj najbolje tumačio zakone i nema razloga da to ne nastavi i u Bosni i Hercegovini. Kao što neki dan reče Košarac „Poštovaćemo Ustav, a ne nametnute zakone visokih predstavnika“.

Ne smijemo zaboraviti da je on Republika Srpska.

Ne znamo da li će Dodik biti Stjepan Mesić Bosne i Hercegovine, ali moramo imati na umu da njega interesuju samo glasovi Srba, a kod njih on može biti ili genije koji je nepoželjan u Sarajevu ili žrtva.

Za sada odlično igra ulogu žrtve i svi pažljivo pratimo njegovo nadgornjavanje oko zastave Republike Srpske, gdje se on mora obračunati sa Komšićem i Džaferovićem. S druge strane on je životno ugrožen jer ga ne čuvaju srpski policajci, što svakog poštenog Srbina iz Republike Srpske plaši i frustrira. Još ako ne dobije budžet koji je tražio možemo očekivati da ga RTRS proglasi mučenikom.

Naravno Dodik nikako ne smije ispasti neuspješan, on je samo izložen sistematskim i perfidnim podmetanjima od strane Bošnjaka, ljevičara i međunarodne zajednice, što od njega opet pravi žrtvu u očima srpskog naroda.

On je nepogješiv i svaki njegov neuspjeh u Sarajevu pravdaće se neodrživošću Bosne i Hercegovine kao države. Naravno Dodik će ponuditi i rješenje za taj problem, a to  je mirno razdruživanje, što će svakako prijati mnogim srpskim, ali i hrvatskim ušima.

Milorad Dodik može bez Bosne i Hercegovine i njegova taktika je jednostavna ili će ova država biti ustrojena kako on želi ili će sve učiniti da dokaže da je nemoguća.

To je ta lakoća vladanje Milorada Dodika.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog