DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Dupli obruč oko ratnog Sarajeva mit ili istina?

„Snage bosanskih Srba zauzimanjem vrha Bjelašnice i kote Mlakve na planini Igman zaprijetili zatvaranjem duplog obruča oko Sarajeva.“ Dnevni list “Oslobođenje”, 4. august 2019, rubrika: Na današnji dan.

Kad Dušan Šehovac u svojim kolumnama piše o dva obruča oko Sarajeva, i kad citira generala Delića, profesora Kajtaza ili tekstove bošnjačkih oficira sa bošnjačkih portala, laže i izmišlja kažu bošnjački komentatori!

A šta radi dnevni list „Oslobođenje“ kad piše o „zatvaranju duplog obruča oko Sarajeva“? Jel' i oni lažu, izmišljaju ili govore istinu, da su u Gradu Sarajevu postojala četiri obruča oko ratnog Sarajeva!

Dva Bošnjačka i dva Srpska! Ako su postojala četiri obruča, a ja mislim da jesu, Grad Sarajevo je morao biti i podjeljen i opkoljen!

Dobro, neko će kazati ima u tim obručima i popucalih karika, i biće u pravu jer da nije nije bilo tih rupa u ta četiri obruča ne bi ratni sukob u i oko Grada Sarajeva trajao 1.453 dana.

Trajao bi mnogo manje, a to nije odgovaralo arhitektima i realizatorima rata, trebalo je više vremena da se opljačka grad i njegovi stanovnici.

A ljudi, njihovi izgubljeni životi su kolateralna šteta!

Iza svakog ubijenog građanina Sarajeva su ratni ratni profiteri, milioneri i milijarderi i to nikad ne bi postigli, postali da nije bilo dugotrajnog rata.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog