DUŠAN ŠEHOVAC

Dupli obruč oko ratnog Sarajeva mit ili istina?

„Snage bosanskih Srba zauzimanjem vrha Bjelašnice i kote Mlakve na planini Igman zaprijetili zatvaranjem duplog obruča oko Sarajeva.“ Dnevni list “Oslobođenje”, 4. august 2019, rubrika: Na današnji dan.

Kad Dušan Šehovac u svojim kolumnama piše o dva obruča oko Sarajeva, i kad citira generala Delića, profesora Kajtaza ili tekstove bošnjačkih oficira sa bošnjačkih portala, laže i izmišlja kažu bošnjački komentatori!

A šta radi dnevni list „Oslobođenje“ kad piše o „zatvaranju duplog obruča oko Sarajeva“? Jel' i oni lažu, izmišljaju ili govore istinu, da su u Gradu Sarajevu postojala četiri obruča oko ratnog Sarajeva!

Dva Bošnjačka i dva Srpska! Ako su postojala četiri obruča, a ja mislim da jesu, Grad Sarajevo je morao biti i podjeljen i opkoljen!

Dobro, neko će kazati ima u tim obručima i popucalih karika, i biće u pravu jer da nije nije bilo tih rupa u ta četiri obruča ne bi ratni sukob u i oko Grada Sarajeva trajao 1.453 dana.

Trajao bi mnogo manje, a to nije odgovaralo arhitektima i realizatorima rata, trebalo je više vremena da se opljačka grad i njegovi stanovnici.

A ljudi, njihovi izgubljeni životi su kolateralna šteta!

Iza svakog ubijenog građanina Sarajeva su ratni ratni profiteri, milioneri i milijarderi i to nikad ne bi postigli, postali da nije bilo dugotrajnog rata.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog