Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dokle više Galijašević braćo Srbi?

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (16.12.2019)

Priznajem, ljubomoran sam na Galijaševića i ne stidim se to priznati, a kako i ne bih. Čovjek dominira u medijima Republike Srpske, prima pare sa budžete, Beograd ga doživljava kao eksperta i pritom se dobro zajebava sa Srbima.

Znam, sada se vi pitate kako neko može da se zajebava sa Srbima, kada sa Srbima nema zajebancije.

Pa evo vam prije jedan frišak primjer.

Neki dan se Dževad Galijašević putem portala „Infosrpska“, koji još uvijek nije napisao impressum, obračunavao sa Dunjom Mijatović, ali preko njezine majke Tatjane Ljujić Mijatović, kada je kazao:

 „Tatjana nikad nije upitala ko je ubio 6000 ljudi (Srba) u samom Sarajevu, njoj pred nosom, u kojem je živjela i u kojem su je čuvale upravo ubice tih ljudi, pripadnici najzloglasniji jedinica. Oni su je obezbjeđivali a ona im je komandovala.“

Znači, po Galijaševiću u Sarajevu, koje je kontrolisala Armija BiH, ubijeno je 6000 Srba i biće interesantno vidjeti od kuda Galijaševiću taj broj.

  • Prema podacima Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske, u periodu od 1992. do 1995. godine, u 10 predratnih sarajevskih opština koje sada pripadaju teritoriji Sarajeva, poginulo je 6377 Srba.
  • Od ukupnog broja poginulih Srba u Sarajevu, civilne žrtve čine 42,% ili 2700 osoba, dok su ostali poginuli kao vojnici JNA, Vojske Republike Srpske i Armije BiH.
  • Znači među 2700 ubijenih srpskih civila nalaze se i oni koji su nastradali na teritoriji pod kontrolom Armije BiH, kao i Vojske Republike Srpske.
  • Teško je reći o kakvih 6000 Srba Galijašević govori.

Lakoća sa kojom se Galijašević frlja brojevima je fascinantna, ali ono što je fascinantnije je spremnost medija u Republici Srpskoj i Srbiji, da prihvataju sve to i prenose bez bilo kakve provjere, predstavljajući ga kao ekperta za terorizam i bezbjednost.

Da Galijašević ima neki svoj brojač u glavi pokazuje i njegova izjava za EuroBlic gdje je tvrdio da je na ratišta u Siriju i Irak otišlo 560 stanovnika Bosne i Hercegovine, iako institucije bazbjednosti barataju sa cifrom od oko 240 osoba (180 muškaraca i 60 žena).

U pristojnoj normalnoj državi i pristojnom društvu Galijašević bi bio „zvijezda“ portala koji se bave teorijama zavjere, eventualno pisao za „Zonu sumraka“, ali bi svakako bio na društvenoj margini. Danas on dominira na RTRS-u i „naučnim“ konferencijama od Banjaluke do Beograda i to nije njegov problem, već naš.

Razumijem ja da je Galijašević potreban vlastima u Republici Srpskoj da bi plašila Srbe spoljašnjim i vanjskim neprijateljima, ali ne rezumijem medije u Republici Srpskoj koji tu igru prihvataju i daju joj legitimitet.

Galijašević je običan prevarant i nema tog patriotizma koji to može opravdati.

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (16.12.2019)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog