Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Nije srpski lagati

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (15.06.2020)

Prije neki dan na tviteru su se pojavile fotografije ubijene porodice Sekulović, Ranka i Radenke, kao i njihove djece Predraga i Danke, iz Foče, koja je poginula 13. septembra 1992. u mjestu Zavait, opštini Foča.

Taj tvit je napisao neko pod nazivom Kentaur Wolf ili @fragma_dia, koji sebe opisuje biranim riječima „Ne povijam se kako vetar duva, prek, ali pravičan. Moja stranka je Srbija. A moja porodica JSO“.

Iz njegovog samoopisa naslućuje se da imamo posla sa ljubiteljem srpskih ratnih zločinaca i kriminalaca. 

On je revoltiran nastupom Čedomira Jovanovića i Sulejmana Ugljanina, odlučio da svima „saspe“ istinu u lice o stradanju Srba u BiH. Za to je Kentaur Wolf koristio „ličnu arhivu“ i arhivu Amerikanca, bez imena i prezimena, „koji je objavio tekst u Džastintribjunu, a kasnije i Vašington Postu.“  

Kao što vidimo Kentaur koristi vrlo relevantne izvore, sebe i neimenovanog Amerikanca.

Zašto vam sve ovo pišem?

 Zato što je nakon tog tvita, neko čiji je naziv na tviteru @bogdan_njs napisao „poslati @srkipuhalo“, a sa njim se složio @PBejatovic, koji smatra da ovo moramo svakodnevno da retvitujemo tj. dijelimo na tviteru.

Prvo da vidimo šta je to Kentaur Wolf tvitnuo

 

Morate priznati da je mučno gledati fotografije mrtvih ljudi, a pogotovo čitati kako je nastradala porodica Sekulović, a Kentaur Wolf  je za srpstvo spreman sve uraditi i izdržati i to očekuje i od nas.

Elem, tviteraš Kantaur Wolf tvrdi da su Ranka i Radenku, tog 13. septembra, „teritorijalna odbrana, muslimanske snage ubile“ i „zverski sakatili za vreme života uz jezive krike koji su se čuli na drugom kraju Foče“. Potom dodaje „muslimani ubijaju pred vezanim roditeljima u putu za Foču u selu Bakić. Takođe uz svirepo mučenje, decu od 7 i 4 godine.“

Nakon ovako detaljnih opisa, svakom pristojnom čovjeku javi se grč u stomaku.

Odlučio sam da malo provjerim ovo što Kentaur Wolf tvrdi i ukucao sam na Guglu riječi „porodica Sekulović 1992 godina Foča“ i odmah mi se pojavio naslov „26 godina od ubistva porodice Sekulović“  na nečemu što se zove  „Istina i pravda- portal srpskog naroda“  u kojem piše „U četvrtak 13. septembra navršava se 26 godina od svirepog ubistva četvoročlane srpske porodice Sekulović u Foči. Ovaj zločin do danas nije rasvetljen a počinioci nisu kažnjeni“.

  • Kao što vidimo na samom početku teksta se kaže da „svirepo ubistvo“ nije razriješeno i niko nije zbog njega kažnjen, ali Kentaur Wolf zna da su to uradili Bošnjaci iz „teritorijalne odbrane“.

U nastavku teksta čitamo „Tog hladnog, jesenjeg 13. septembra 1992. u mestu Zavait (opštini Foča)  na okrutan način su ubijena četiri člana srpske porodice Sekulović. U stravičnoj eksploziji tog dana stradali su Ranko Sekulović (30), njegova supruga Radenka (31) i njihovo dvoje dece Predrag (7) i Danka Sekulović koja je u trenutku ubistva imala samo tri godine. Ovi nedužni ljudi ubijeni su nakon što je teretno motorno vozilo kojim je upravljao Ranko, nagazilo na postavljenu minu na lokalnom putu između Zavaita i Foče. Od dejstva eksplozivne naprave na licu mesta su poginuli Ranko, njegova supruga i dvoje maloletne dece dok je napad preživeo jedino njihov prijatelj i saputnik Momčilo Stevanović. On je tom prilikom zadobio teške povrede. Fotografije ubijenih Srba obišle su tada čitav svet a o stravičnom masakru javile su i brojne svetske televizije.“

  • Kao što vidimo ovdje nema ni riječi o „jezivim kricima“ muža i žene Sekulovića koji su se čuli na drugom kraju Foče, o kojima tako slikovito govori Kentaur Wolf, niti o ubijenju djece pred zavezanim roditeljima.

Naravno da mi nije bilo mrsko da se malo raspitam u Foči i kod nadležnih institucija. Istina je da je porodica Sekulović nastradala naletivši kamionom na minu.

I šta ćemo sad?  Ništa.

  1. „Ekspertima“ kao što su Kentaur Wolf ne vrijedi govoriti i pisati, jer oni svjesno lažu i manipilišu činjenicama, iz njima znanog razloga, ubjeđujući nas da je to vrhunski patriotizam.
  2. Srpske „patriote“ će i dalje, po društvenim mrežama, bjesomučno dijeliti laži osoba kao što su Kentaur Wolf, vjerujući da tako šire istinu o stradanju Srba u BiH.
  3. Bogdan i Peđa Bejatović neće podijeliti ovaj blog i priznati da su nasamareni, jer možda ovo i jeste laž, ali Puhalo je i dalje govno soroševsko, izdajničko i autošovinističko.

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (15.06.2020)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog