Vijesti

Додик позвао Комшића да поднесе оставку

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић манипулисао са именовањем судија у Уставном суду БиХ.

 - Прекршио је одредбе Устава. Морао се консултовати са друга два члана Предсједништва БиХ, свјесно је обмануо представника Европског суда за људска права. Мој циљ је да се утврди одговорност. Уколико има имало морала нека поднесе оставку - нагласио је Додик.

Додао је да ће се Комшић, ако мисли да може кршити Устав, онда морати суочити са онима који ће га бранити.

Истакао је да је сједница Предсједништва брзо завршена, јер је он, с обзиром на закључке НСРС, гласао против дневног реда сједнице.

- Уколико се технички организујемо, сутра или прексутра ћемо предати у Представнички дом Приједлог закона о престанку мандата страних судија и постављању домаћих судија у Уставни суд БиХ - изјавио је Додик.

Подсјећамо, предсједавајући Предсједништва, Жељко Комшић, прећутао је другој двојици чланова да је у новембру добио писмо од предсједника Европског суда за људска права, Линос-Александра Сицилијаноса, у којем се тражи мишљење Предсједништва о именовању страног судије у Уставни суд БиХ.

Из кабинета српског члана Предсједништва БиХ, за РТРС је потврђено да су тек крајем јануара сазнали за именовање судије Ангелике Нусбергер, због чега ће бити покренуто питања Комшићеве одговорности.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog