Društvo

Naručivanje kod porodičnog ljekara preko aplikacije na mobilnom telefonu

Banjalučani će uskoro imati priliku da se naruče kod svog porodičnog ljekara sa par klikova na mobilnom telefonu. Dom zdravlja je već u poodmaklnoj fazi testiranja aplikacije nazvane "E-čekaonica", nove mogućnosti za naručivanja na zdravstveni pregled.

Kako je planirano, aplikacija bi mogla biti u operativnoj fazi već za par mjeseci. Korisnici aplikacije moći će da zakažu pregled putem mobilnog telefona ili internet stranice Doma zdravlja BanjaLuka.

"E-čekaonica" bi bio jedan od projekata u okviru "Pametnog grada", a direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović, naglašava da će pokretanjem ovog projekta velike koriosti imati građani i zaposleni u Domu zdravlja.

Građani više ne bi morali dolaziti u ambulante da se naruče na pregled kod porodičnog doktora, već će to moći učiniti putem mobilnog telefona. Na taj način smanjićemo gužve u ambulantama, a istovremeno rastertiti naše medicinske sestre koje mnogo vremena provode zakazujući preglede putem fiksnog telefona – ističe Todorović i dodaje da je aplikacija "E-čekaonica" trenutno u testnoj fazi kako bi se provjerilo da li eventualno ima nekih nedostataka.

Ona je naglasila da će, nakon uvođenja aplikacije "E-čekaonica", i dalje u funkciji ostati i stari sistem naručivanja za preglede.

Za sve one pacijente koji iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti da koriste aplikaciju, ostavljamo i stari sistem, tako da niko neće biti oštećen. Očekujem da primjena ove novine u radu Doma zdravlja bude aktivirana najkasnije do kraja aprila – zaključila je Nevena Todorović.


Izvor: RTRS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog