Republika Srpska

Bez plaćanja PDV-a na prvi stan mladih bračnih parova?

Republika Srpska će pokrenuti inicijativu za oslobađanje plaćanja od PDV-a za prvu stambenu jedinicu mladih bračnih parova u sklopu svojih pronatalitetnih mjera, izjavila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Novi prijedlog, ako se dogovorimo, podrazumijevao bi oslobađanje plaćanja od PDV-a za prvu stambenu jedinicu mladih bračnih parova", rekla je Cvijanovićeva tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Ona je istakla da će se, uz ranije mjere koje su definisane i proširivane s ciljem lakšeg početka i zasnivanja porodice, raditi na određenim beskamatnim kreditima i poreskim olakšicama koji će zavisiti od broja djece.

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa državnim sekretarom za porodicu i omladinu u Ministarstvu ljudskih resursa Mađarske Katalin Novak, održanom 25. februara, rekla da se na planu popravljanja demografske slike zajednički radi sa Vladom Mađarske, koja ima pozitivna iskustva na tom planu.

Kad je riječ o demografskoj politici i ljudskim resursima, te porodičnoj i socijalnoj politici, predsjednica Republike Srpske je istakla da Srpsku posebno interesuju mjere koje Vlada Mađarske provodi već neko vrijeme, a posebno efekti i rezultati koje su proizvele takve mjere.

“Kao što je poznato, mi smo već najavili određene mjere koje bi bile slične onima koje postoje u Mađarskoj jer je ocijenjeno da su one dale dobre rezultate. Što se tiče ostalih oblasti, resorna ministrastva obje vlade će raditi i na jačanju privredne saradnje, ali i oblasti migracija”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je navela da je Srpska fascinirana određenim potezima mađarske Vlade, koji pokazuju kako se treba odnositi prema jednom tako važnom pitanju.Kad je riječ o demografskoj politici i ljudskim resursima, te porodičnoj i socijalnoj politici, predsjednica Republike Srpske je istakla da Srpsku posebno interesuju mjere koje Vlada Mađarske provodi već neko vrijeme, a posebno efekti i rezultati koje su proizvele takve mjere.

 

Frontal/indikator.ba

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog