Republika Srpska

U Srpskoj ima dovoljno prehrambenih roba, nema straha od nestašice

U Republici Srpskoj u veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima ima dovoljno prehrambenih roba, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

U firmama u domaćoj prehrambenoj industriji na stanju ima dovoljno prehrambenih zaliha, tako da nema potrebe za bilo kakvim strahom da će doći do nestašice određenih vrsta prehrambenih roba, poručili su iz Ministarstva.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske svakodnevno prati stanje zaliha prehrambenih roba u našoj prehrambenoj industriji, a paralelno s tim, proizvodnja primarnih poljoprivrednih proizvoda u Republici Srpskoj se odvija nesmetano.

U zalihama koje ima prehrambeni sektor ima dovoljno količina zamrznutog mesa, sirovina i gotovih proizvoda od mesa, brašna i  pšenice,  prerađenog voća i povrća, kao i mlijeka i mliječnih proizvoda.

Osim toga, prema podacima iz poljoprivrednih apoteka, povećana je potražnja za repromaterijalom za sjetvu, pa se očekuje povećanje sjetvenih površina u predstojećoj proljetnoj sjetvi, što će obezbijediti i više hrane na tržištu.

Povećanoj tražnji repromaterijala za proljetnu sjetvu, svakako doprinosi i redovna isplata podsticaja, a iz Ministarstva podsjećaju da je isplata svih obaveza iz prethodne godine obavljena u rekordnom roku, kako bi se poljoprivrednici na vrijeme mogli pripremiti za proljetnu sjetvu.

Isplata podsticaja nastaviće da se obavlja nesmetano i u narednom periodu.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Čega se u ovom trenutku najviše plašite?

Rezultati ankete
Blog