Svijet

Kina zabranjuje ulazak stranim državljanima

Kina je najavila privremenu zabranu ulaska stranim državljanima zbog porasta uvezenih slučajeva zaraze virusom korona.

Zabrana se odnosi na sve strane državljane čak iako imaju vize ili dozvole za boravak. Kina je takođe ograničila letove kineskih i stranih avio kompanija na jedan let nedeljno, a letovi ne smiju biti puni preko 75%. 

Trenutno Kina ima 55 slučajeva zaraze korona virusom, od toga su 54 osobe došli u Kinu iz inostranstva. 

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je zabrana ulaska stranim državljanima uvedena zbog ubrzanog širenja Kovid-19 u svijetu. 

Zabrana je se ne odnosi na diplomate ili one sa C vizama ( najčešće avionska posada). Takođe, osobe sa "hitnim humanitarnim potrebama" mogu se prijaviti za izuzetak. 

Danas je Nacionalna zdravstvena komisija saopštila da je u Kini do sada bilo 81,340 potvrđenih slučajeva virusa korona i 3,292 smrtnih slučajeva. 

Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva, 565 slučaja su "uvozni", bilo da su to strani državljani koji su došli u Kinu ili kineski državljani koji su se vratili svojim domovima, prenosi Bi-Bi-Si

U provinciji Hubei, gdje je početak epidemije počeo nema novih slučejeva zaraze virusom korona. Vuhan, glavni grad provincije izaćiće iz karantina 8. aprila. 

 

Frontal/A.G. 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog