SARS-CoV-2

Više od 1900 umrlih u Njujorku od COVID-19

Broj smrtnih slučajeva u državi Njujork se više nego udvostručio u posljednja 72 časa, dosegavši cifru od 1.941 umrlih, a guverner Endru Kuomo rekao je u utorak da projekcije pokazuju pogoršanje epidemije tokom mjeseca.

Mjesec dana nakon što je Nјujork zabilježio prvu infekciju, taj broj je narastao na više od 83.000 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2. Broj smrtnih slučajeva je porastao na 1.941, od nedjelje ujutro kada je broj smrtnih slučajeva iznosio 965.

Guverner je rekao da projekcije pokazuju da bi epidemija mogla dostići vrhunac do kraja aprila, "što znači još mesec dana ovoga'', a objavljeni podaci pokazuju da je broj zaraženih nesrazmjeran u gradskim četvrtima, te da ih je najviše u Bruklinu i Kvinsu.


Trenutno je više od 12.000 lјudi hospitalizovano, a očekuje se da će njihov broj drastično porasti.

U Central parku, blizu bolnice ''Moun Sinai'', otvorena je poljska bolnica, danima nakon što je privremena bolnica u Kongresnom centru ''Jacob K. Javits'' počela da prima pacijente, a ''plutajuća bolnica'' američke mornarice se usidrila uz Menhetn. Zvaničnici se bore kako bi omogućili veći broj kreveta širom grada, jer bolnice postaju prenapučene.

Gradski sistem hitne pomoći i policijska uprava su pod sve većim opterećenjem zbog pandemije, a gotovo četvrtina gradske službe hitne medicinske pomoći je bolesna, saopštili su iz Vatrogasne službe. Takođe, skoro 16% uniformisanih pripadnika njujorške policije je bolesno, sa više od 1.000 službenika pozitivnih na virus.


Izvor: apnews.com

Frontal/D.M.

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog