Republika Srpska

Stanišić: Bez pomoći države nema nam spasa

Etno selo „Stanišići“ kod Bijeljine ne radi zbog pandemije virusa korona, a moramo obezbijediti 230 plata, kaže Boris Stanišić, vlasnik tog turističko – ugostiteljskog i sportskog kompleksa.

„Kompletan naš kompleks je van pogona. Ne radimo, a moramo obezbijediti plate za 146  zaposlenih radnika. Ukoliko tome dodamo i obaveze za FK „Zvijezda 09“, onda je to oko 230 plata. Ovakve nevolje me sustižu već treći put, imali smo dvije katastrofalne poplave iz 2010. i 2014. godine i tada smo imali ogromne štete“, kaže Stanišić.

Dodaje da je u odnosu na poplave sada malo lakše, ali ako trenutno stanje potraje dugo „nigdje nas neće biti“.

etno selo stanišići„Umjesto da se pripremamo za početak turističke i ugostiteljske sezone, mi strepimo za svoje i za zdravlje najbližih i radnika koje zapošljavamo. Isplatićemo danas ili sutra platu radnicima, a šta će biti za mjesec ili dva, to niko od nas ne zna. Prolongiranje kreditnih i poreskih obaveza za nas je olakšavajuća okolnost, jer da toga nije, morali bismo potpuno stati“, ističe Stanišić.

S obzirom na to da država nije stala iza ovog preduzeća nakon poplava, Stanišić kaže da je sada prilika da ispravi svoje propuste i da im pomogne.

On je naglasio da i kada kompleks ne radi, treba održavati dva hotela, spa centar i druge objekte koje imaju.

„Etno selo “Stanišići” nema prihoda, a obaveze se gomilaju. Ovih dana trebalo je da otvorimo ljetnje bašte, da ljudi počnu ozbiljno da rade. Ovo će biti veliki test za državu i društvo u cjelini, jer bez uzajamne pomoći i solidarnosti nema nam spasa“, kaže Stanišić.

 

Izvor: capital.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog