Vijesti

Без прољећног распуста; Упис првачића када се стекну услови

Републички штаб за ванредне ситуације усвојио је данас, на 14. сједници, Закључак о упису дјеце у први разред.

Закључци су сљедећи: 

1. Задужују се све основне школе у Републици Српској, да упис дјеце у први разред прописан Законом о основном васпитању и образовању, а који је онемогућен појавом болести изазване новим вирусом корона (COVID-19), организују чим се за то стекну услови.

2. Задужују се све основне школе у Републици Српској да обавијесте родитеље који имају дјецу дораслу за упис у први разред да потребне податке/информације о дјеци достављају школама коришћењем средстава електронске комуникације, а потребну документацију доставе накнадно, кад се за то стекну одговарајући услови.

3. 3а реализацију овог закључка задужују се све основне школе у Републици Српској.

4. За надзор над спровођењем овог закључка задужује се Министарство просвјете и културе.

5. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о одвијању наставе на даљину у вријеме прољећног распуста.

1. У вријеме прољећног распуста који је предвиђен Правилником о школском календару за школску 2019/2020. годину, у циљу континуитета наставе, а цијенећи најбољи интерес ученика, настава на даљину за ученике основних и средњих школа у Републици Српској одвијаће се редовно за вријеме трајања прољећног распуста у периоду од 13. до 16. априла 2020. године, у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о организовању васпитно–образовног рада на даљину број: 08-4/20 од 24.03.2020. године.

2. За реализацију овог закључка задужују се све основне и средње школе у Републици Српској које су дужне да у наведеном периоду реализују наставу на даљину.

3. За надзор над спровођењем овог закључка задужују се Министарство просвјете и културе и Републички педагошки завод.

4. Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog