Region

Šta to smeta "napadačima" kod dr Darije Kisić Tepavčević? (VIDEO)

Šta to smeta "napadačima sa društvenih mreža" kod dr Darije Kisić Tepavčević? To što je žena?! Što je uspješna i obrazovana?! Možda im smeta njena ljepota ili što je rođena Sarajka?!

Već nekoliko dana na društvenim mrežama traju seksistički i mizogeni napadi na dr Dariju Kisić Tepavčević. 

Prvo je počelo sa lapsusom kada je na RTS-u izjavila da je prva infekcija korona virusom u Srbiji izolovana prvog marta, a prema zvaničnim podacima, prvi slučaj korona virusa u Srbiji registrovan je 6. marta. Ove kritike javnosti su možda bile i razumljive ali nakon toga slijedi salva uvreda na račun njenog izgleda, oblačenja, frizure, pa čak i porijekla.

I dok dr Kisić Tepavčević svakodnevno obavlja svoj posao od javnog značaja te informiše javnost o krizi sa korona virusom u Srbiji, Tviter se usijao od izliva mržnje prema njoj.

Ko je prof. dr Darija Kisić Tepavčević?

Darija Kisić-Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. Do početka rata živjela je u naselju Grbavica i pohađala sarajevsku Treću gimnaziju.

U prvim danima rata, kada je imala nepunih 17 godina, sa roditeljima i bratom izbjegla je u Bileću.

Trenutno je zamjenica direktorke Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ i vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila 2001. godine, gdje je i magistrirala i doktorirala. 

Objavila je preko sto naučnih radova u stranim publikacijama. Stručna oblast joj je epidemiologija. Specijalizaciju iz epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je maja 2004, a završila juna 2008.

Dio je stručnog tima za odbranu od epidemije u Srbiji.

 

Frontal/D.S.

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog