Vijesti

Главни координациони тим: У плану успостављање три фонда

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас, у Бањалуци, редован састанак Главног координационог тима.

Главни координациони тим упознао се са током разговора који се воде са Међународним монетарним фондом, Свјетском банком, Европском банком за обнову и развој (ЕБРД) и Европском комисијом, с циљем обезбјеђивња донаторских и кредитних средстава за борбу против вируса корона и санирању посљедица пандемије. 

Разговарано је и о ефектима донесених мјера на територији Републике Српске у сузбијањеу пандемије и јачању способности здравственог сектора. 

Главни координациони тим анализирао је донесене мјере за подршку привреди и разматрао мјере које су у припреми за подршку привреди и локалним заједницама.

Једна од мјера односи се на успостављање Гарантног кредитног фонда као вида подршке малим и средњим предузећима кроз давање гаранције за узимање кредита код пословних банака за финансирање обртног капитала и ликвидност. 

Такође, у припреми је и успостављање Компензационог фонда за подршку привреди и здравственом секктору и Фонда за подршку локалним заједницама и предузећима од локалног значаја. 

Главни координациони тим и данас је апеловано на грађане да се стриктно придржавају свих препорука надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, као и на лица којима је одређена кућна изолација да се строго придржавају прописаних мјера. 

 

Фронтал

 


Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog