Banja Luka

У Бањалуци забрана окупљања на новим локацијама

Кастел, Кампус и неколко стадиона биће затворени. На тим мјестима примјећен је такође већи број окупљања грађана и због тога је донесена одлука о њиховом затварању, саопштено је након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да су у граду 232 лица заражена вирусом корона, да је ситуација под контролом, али да ће због окупљања грађана бити затворене наведене локације.

- Од 19. марта до данас задржава се исти тренд, што је, с једне стране, добра информација јер нема експлозивног раста заразе. И даље се налазимо у успонској фази епидемије и не можемо говорити да је Бањалука стигла до њеног врхунца - рекао је Радојичић у обраћању јавности након сједнице градског Штаба за ванредне ситуације.

Радојичић је истакао да ће додатно бити контролисани објекти и установе од посебног интереса.

Радојичић је упозорио да, с обзиром да се ближе католички Ускрс, православни Васкрс, Ђурђевдан и Први мај, постоји могућност да у наредном периоду буду донесене још неке рестриктивне мјере.

Он је подсјетио да је уторком и петком, од 7.00 до 10.00 часова, и даље на снази забрана кретања за лица млађа од 65 година.

Из Штаба и позив грађанима на дисциплину и поштовање мјера, које, према важећим одлукама, трају до 13. априла.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog